17 знака Вие сте пасивно-агресивен човек

Всички сме мислили да оставим лепкави бележки из къщата или офиса с коментари от рода на: „Някой тук някога чувал ли е за миене на чинии?“ Въпросът е: проследявали ли сте някога това? Ако е така, вие поне сте участвали в пасивно-агресивно поведение. Да, избягването на директна конфронтация и осъществяването на задоволителен ход на властта е нещо, на което всички се отдаваме от време на време, но за другите това е начин на живот. Нещата са, че пасивно-агресивните хора често не осъзнават факта, че е така техен начин на живот.

С други думи: ти може да бъде един от тези хора. (Задъх!)

С изтичането на годината и времето за саморефлексия е време да се погледнете в огледалото и да видите веднъж завинаги дали всъщност сте пасивно-агресивен човек. За тази цел разговаряхме с експерти и идентифицирахме някои сигурни признаци, на които да обърнем внимание при извършването на вашия анализ. Късмет. Предполагаме ...1 Все още не сте доволни, след като стигнете до решение.

Борба на двойки

Shutterstock„Тъй като пасивните агресивни хора не изразяват това, от което се нуждаят, често ще получите резолюция, която всъщност не ги удовлетворява“, казва Лусио Буфалмано, психолог, треньор по социални умения и основател на ThePowerMoves.com . Така че, дори и след като даден проблем е разрешен, порочният цикъл продължава, тъй като пасивно-агресивният човек все още е нещастен и не желае да го признае, и продължава да се хвърля в резултат. Можете ли да се свържете с това? Ако е така, трябва да потърсите душа!2 Вие сте приятели на хората.

Хора, които се смеят на каламбури с храна

Не всички хора, които харесват, са пасивно-агресивни, но много пасивно-агресивни хора са хора, които харесват. Това може да изглежда изненадващо, тъй като пасивно-агресивното поведение се счита за неподходяща характеристика, а не за начин, който някой би възприел, за да бъде харесван.

Клиничният психолог и сертифициран лайф треньор д-р Кали Естес го обяснява по следния начин: „[Пасивно-агресивни хора] съзерцават:„ Как мога да премина през тази ситуация, без да обиждам никого, и как мога да изляза от ситуацията, като всички все още ме харесват ? “„ Разбира се, уловът 22 тук е, че вашата агресия - дори ако се дава пасивно - вероятно пак ще обиди хората.

3 Владеете сарказъм.

американска митническа офанзива в други страни

Използването на хумор за маскиране на това как наистина се чувствате е класическо пасивно-агресивно поведение. Освен това, това е начин да отклоните всякакъв вид критика, която може да дойде от онзи, който е бил в основата на вашата шега.„Пасивно-агресивните хора се уверяват, че стават жертва на недоразумение, вместо да извършат психически удар срещу целта си“, казва Шери Съдърланд, създател на Вашето ръководство за блаженство тук в Tranquility Soul Spa . Ако използвате сарказъм, за да разсеете враждебността си, но след това твърдите, че не е било предназначено да се приема сериозно, когато някой се обиди („Боже, това беше просто шега ...“), е, имаме новини за вас. И не, това не е добра новина.

4 Не спазвате обещания.

Shutterstock

Ако и когато някой ви помоли да направите нещо или да сте някъде и вие кажете „да“ от вина, въпреки че наистина не искате, може да искате да погледнете навътре и да видите дали се движите напред пасивно-агресивно. Може умишлено да не проследите и дори да се убедите, че не е било така наистина ли нарочно.

- Когато не искаш да отидеш някъде, ти някак си в крайна сметка закъснявате “, обяснява лицензираният клиничен психолог Никол Иса. Ако сте се появили късно на нещо, което никога не сте искали да присъствате, защото „влаковете са били ужасни“ или „трафикът е бил така подкрепена, „когато наистина сте напуснали апартамента си тридесет минути след като вече сте казали, че сте го направили, може да имате проблем.

5 Вие сте конкретни и манипулативни с емоционалните си наказания.

Ядосана жена по телефона Най-лошите неща, които трябва да кажете на обслужването на клиенти

Shutterstock

„След като пасивен агресив се възмути от вас - и това се случва често, защото те няма да ви кажат какво ги притеснява - те ще започнат тайно да ви подкопават“, казва Buffalmano. Да приемем, че сте ядосани на някого, че ви е отменил планове и вместо да им кажете, че сте разстроени, вие решавате, че просто ще се „върнете към тях“, като целенасочено анулирате плановете следващия път, когато ги направите заедно. Точно там има някои големи пасивно-агресивни ръчни работи, приятелю.

6 Раздавате комплименти с бекхенд.

Ядосана жена по телефона Най-лошите неща, които трябва да кажете на обслужването на клиенти

Shutterstock

И така, какво всъщност е комплимент от бекхенд? Това е термин, който много често чуваме, но малцина може да знаят истинското му определение. Хората в Психология днес обяснете го с този пример: „Колега може да се преструва, че ви прави комплимент, но когато получите шанс да се замислите, осъзнавате, че това наистина е маскирана обида.“

сънища за океански вълни

Това е начинът на пасивно-агресивен човек да изразява неприязън, като същевременно остава достатъчно „приятелски настроен“, за да избегне бой. Ако установите, че маневрирате по разгорещените спорове, като маскирате своите сваляния с любезност, време е да започнете да разглеждате точно това, което имате предвид под тези коментари.

7 Омаловажавате личните изявления или искания.

тийнейджър говори с татко

Shutterstock

С прости думи, пасивно-агресивните хора се страхуват, срамуват се и не желаят да изразяват себе си. Така че, когато натрупат смелост да го направят, те непременно предговарят това, което ще кажат, с нещо, което ще го направи да изглежда по-малко значимо. Например Джули Уилямсън, лицензиран професионален съветник, отбелязва, че можете да се уловите като пасивно-агресивни, като се запитате дали отговаряте на изискванията си с неща като „Това е толкова глупаво, но ...“

8 Имате всички горещи клюки.

никога не казвайте на работа

Shutterstock

Говорещият привкус зад гърба на някого е чудесен начин да се откажете от разочарованието си, без да се налага да се изправяте директно пред този човек. Иса отбелязва, че пасивно-агресивните хора „могат да разкажат на някого за нещо, което някой друг е направил, което ги е разстроило, за да им индиректно информират, че трябва да се държат по различен начин“. В този случай вашата подсъзнателна надежда е, че човекът, с когото клюкарствате, ще каже на човека, на когото сте разстроени, освобождавайки ви от отговорността да направите това сами.

Ако четенето на това ви накара да се почувствате все едно сте се върнали в средното училище, когато нещата се съобщаваха от така-и-така разказващи така-и-така, които след това казаха това-и-така, това е, защото този вид пасивно-агресивно поведение е невероятно незрял. Нека го оставим на средните ученици, нали?

9 Обичате да оставате сами на работа.

икономически разходи за лош сън

Shutterstock

Получаването на обратна връзка - особено критика - е кошмар за пасивно-агресивен човек. Конфронтацията се доставя точно до прага им и те не са на шофьорското място. Д-р Естес казва, че пасивно-агресивните индивиди предпочитат да бъдат в работни ситуации, в които не са „охранявани“, за да могат да се пазят от всякакви тежки отзиви. Ако предпочитате да отидете без надзор, докато работите, главно поради безпокойство от порицание за да направите нещо нередно, може да сте по-пасивно-агресивни, отколкото си представяте.

10 Имате навика да говорите под носа си.

разглезено дете

Shutterstock

Ако си мърморите нещата и просто някой случайно чуе това, което сте казали, той не може да ви възпрепятства, нали? Неправилно. Но ако сте пасивно-агресивен човек, вероятно ще се опитате да отклоните или отречете коментара, който току-що сте прошепнали. „Ще кажете нещо под носа си и след това, ако бъдете попитани за това, ще настоявате, че това„ не е голяма работа “, казва Иса. Въпросът тук е: мърморите ли неща, които са предназначени само за вас, или тайно се надявате някой да чуе казаното от вас?

11 Винаги е „добре“.

развод над 40

Shutterstock

Това е най-лошото текстово съобщение с две думи, което можете да получите от някого: „Всичко е наред“. Почти всички знаят, че „добре е“ означава полярната противоположност. Ако обаче сте пасивно-агресивни до същността си, като посочите чувствата, които са очевидно false е вашето решение. Хората с пасивно-агресивен характер са склонни да мотаят тази неизказана истина над главите на хората, дори когато виновниците им искат успокоение.

„Ако ги попитате дали са ядосани, те ще отблъснат и ще кажат:„ Не, не съм ядосан “, казва Буфалмано. Ако ще умрете на хълма, като настоявате, че всичко е „наред“, когато очевидно не е, може да използвате по-сенчести пиеси, отколкото сте предполагали.

12 Не знаете, че сте пасивно агресивен човек.

неща, които жените не

Shutterstock

Според изследвания в Психология днес , много хора, които са пасивно-агресивни по природа, не осъзнават, че са пасивно-агресивни. Това може да произтича от факта, че страстта-агресия има лош оттенък, но използването й не винаги идва от съзнателно място за желание да се нарани. Всъщност, както казва Естес, повечето пасивно-агресивни хора просто се опитват да избегнат това да накара другите да се чувстват зле. Много са пасивно-агресивните хора по своята същност пасивни и релационно агресивен. Те се чувстват така, сякаш конфронтацията несъмнено ще накара някого да се почувства зле, така че алтернативният начин на действие - в този случай избягването - е по-добър.

Разбира се, намерението рядко съвпада с резултата. Даването на пасивно-агресивен коментар може да навреди точно толкова, колкото и тъп, и в крайна сметка ще доведе до по-малко продуктивно решение. Така че, макар да не осъзнавате, че сте пасивно-агресивни, едновременно с това не сте наясно с щетите, които причинявате.

13 Обичате мълчаливото отношение.

никога не казвайте над 40

Shutterstock

Всички сме били в едната или другата страна на безшумното лечение. (А ако не сте, ето какво е: Ако някой е разстроен, той целенасочено и необяснимо прекратява комуникацията като средство за информиране на страна, че, да, той е разстроен.) Но ако сте пасивно-агресивен човек, безшумното отношение е сред най-използваните оръжия във вашия арсенал, често изразявате недоволство чрез мълчание в опит да получите това, което искате от някого. Дали работи или не, е съвсем друга история.

14 Задавате водещи въпроси.

възрастен работник и млад асистент {стереотипи}

Shutterstock

Уилямсън казва, че ако имате пасивни агресивни тенденции, вероятно ще „задавате водещи въпроси с надеждата, че другите ще ви прочетат мислите“. Задаването на водещи въпроси с надеждата да получите конкретен отговор е тактика, която понякога се използва от адвокати или правоприлагащи органи, когато се опитва да инкриминира някого. Но ако използвате този метод, за да не казвате на хората какво искате от тях, вероятно сте по-малко детектив и повече пасивно-агресивен човек, който се опитва да избегне отправянето на пряка молба от някого.

15 Страхувате се да не поискате това, което искате или имате нужда.

ревнива съпруга

Shutterstock

Форми на отворена комуникация - като искане за повишение, или изразяване на недоволство от партньор - може да бъде предизвикателство за всеки. Но някои хора са толкова парализирани от идеята да натоварят някого с молбите си, че прибягват до едва доловими намеци, надявайки се другата страна да се нареди на опашки и да разбере нещата сама. (Да. Успех. Ако не поискате нещо направо, тогава не е нужно да се чувствате виновни, че сте егоистични или притеснителни.)

Нещата обаче стават сложни, когато планът се провали и човекът, пред когото сте пръскали улики, просто не разбира какво се опитвате да предадете. Тогава може да се почувствате ядосани. „Гневът често е по-лесна емоция, за да си позволим да изпитваме чувство за вина, защото чувството на гняв ни кара да чувстваме, че имаме някакво чувство за контрол и че имаме„ право “да се чувстваме така заради това, което някой друг е направил или не , обяснява Уилямсън. Да бъдеш пасивно-агресивен може да изглежда като лесен начин да поискаш неща, но в крайна сметка няма да доведе до удовлетворение.

16 Придържате приятелите си близо и враговете си по-близо.

бизнесмени, ходещи пеша

Shutterstock

Да бъдеш мил с някого, когото не харесваш, може да изглежда учтиво , но ако го правите, за да избегнете неприятностите, които имате с тях, този вид поведение е пасивно-агресивно. Освен това никой не харесва фалшив човек. Най-добре е да се откажете от този навик независимо. Бъдете любезни, но не се преструвайте, че харесвате някой, когото мразите.

17 Чувствате се жертва.

започнете кариерата си през 2018 година

Shutterstock

„Ако сте пасивен агресив, често ще се чувствате ядосани и разочаровани от всички в орбитата си. Вие възприемате света като готов да ви вземе “, казва Кейти Зискинд , Холистичен брачен и семеен терапевт. Това е особено вярно, когато другите не възприемат агресията, която правите пасивно. Вероятно ще се почувствате наранени, че хората не ви „хващат“ и не могат да разберат какво се опитвате да предадете. Това сте вие, пасивно-агресивен човек, срещу света. И ако искате да работите за самоусъвършенстване, вижте тези 23 неща, които трябва да оставим, за да бъдем щастливи през 2019 г.

приключенски неща, които трябва да направите, преди да умрете

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации