17 гениални начина да лъжеш като шпионин

Освен ако не сте компулсивен див или професионален мошеник (честно, надяваме се да не сте нито едното, нито другото), вероятно ще откриете, че лъжата не ви идва естествено. Нека бъдем ясни: това е нещо добро.

Сега никога не бихме ви насърчавали да се заемете с тъмното изкуство на измамата, но има случаи, в които лъжата всъщност е нещо добро и би ви наложило да бъдете малко по-добри в това. За да ви помогнем, помолихме хората, чиято работа е да преценят дали някой е честен с тях - служители на ЦРУ, покер шампиони, служители на правоприлагащите органи, терапевти и други - за да получат своите прозрения как да избегнете да ви хванат, когато „ опитваш се да кажеш на някой. Така че четете нататък и успех!

1 Доверете се на уменията си

Уверена жена лъже като шпионин

ShutterstockЕдин от най-големите начини да раздадеш, че не казваш истината, е когато загубиш самочувствието си и се убедиш, че човекът, когото лъжеш, знае, че не му даваш правилни отговори. Всъщност има голяма вероятност те да нямат представа и ако просто се доверите, вероятно ще се измъкнете.„Хората само правилно идентифицират лъжите със скорост от около 50 процента“, казва Андрю Бустаманте , бивш таен офицер от ЦРУ, който е живял под прикритие близо десетилетие. „Това означава, че винаги има„ сянката на съмнението “, когато някой се опитва да прецени дали лъжете или сте правдиви. Не забравяйте, че имате предимството, защото само вие знаете със 100-процентова сигурност, че лъжете.2 Придържайте се към вашата история

мъж и жена флиртуват в офис

Shutterstock

Това може да изглежда очевидно, но дори и най-малката корекция на вашата история вероятно ще предизвика подозрения у скептичния слушател. „Ако промените нещо в оригиналната си история, вие въвеждате противоречие и влошавате доверието“, казва Бустаманте. „Дори дръзкото лъжа ще бъде прието като„ възможна истина “, стига да поддържате историята си последователна. Не ми вярвате? Гледайте дебатите между Барак Обама и Мит Ромни през 2012 г. '

Знайте каква е историята ви до най-малките подробности и не се отклонявайте от нея от една до друга разказ.3 Поддържайте лъжите си вярващи

Мъжът и жената на среща лъжат като шпионин

Бустаманте подчертава, че като цяло „хората винаги приемат честност“, но само ако лъжите ви са правдоподобни.

подаръци за рожден ден за най -добрия ти приятел

„Дръжте лъжите си в сферата на реалността и почти винаги ще убеждавате човека, който седи срещу вас“, казва Бустаманте. „Лъжете около възрастта си в рамките на пет години, височината си в рамките на два инча и заплатата си в рамките на 15 хиляди долара и никой никога няма да ви хване.“

4 Избягвайте да знаете неща, които не искате да разкриете

Игра на покер Лъжа като шпионин

Един от най-добрите начини да не изглеждате като лъжец е да не знаете дали изобщо лъжете.

„Професионалните покер играчи ще отказват информация на себе си, за да не могат да разкрият никаква тайна информация“, казва Майкъл Джосем, експерт по сигурността на покера.

Той дава пример с професионален покер играч, който може дори да не погледне картите си, докато не дойде редът им да действат, така че дори да са имали лошия навик на фини реакции към картите си, играчите, които трябва да действат по-рано, не могат научете нещо от тях.

„По същия начин те могат да избягват да гледат общи карти, докато дойде техният ред - и вместо това да прекарват това време, фокусирано върху наблюдението на опонентите“, казва той.

5 Дръжте устата си затворена

Жена, която слуша мъжа да лъже като шпионин

Shutterstock

Друг ефективен начин да избегнете да ви хванат в лъжа е да ограничите чат-чата си до минимум. Казвайте само това, което абсолютно трябва, намалявайки шансовете да кажете нещо подозрително - или че езикът на тялото ви ще ви даде.

„Ако играете покер срещу сложен противник, като цяло ще искате да намалите информацията, която им давате“, казва Джосем. „Вместо да се опитвате да измамите някого или да го излъжете, вие сте много по-добре да сведете до минимум количеството информация, която давате, отколкото да се опитате да го подведете.“

6 Повторение на уважението

Приятели, които говорят лъжа като шпионин

Shutterstock

Езикът на тялото често е по-смъртоносна раздача от всякакви думи, излизащи от устата ви, така че точно както искате да минимизирате разговора си, същото важи и за езика на тялото ви. Действайте естествено, но дръжте движенията си ограничени.

„По принцип покерът е игра на информация и колкото повече информация давате на противник, толкова по-вероятно е те да вземат добро решение“, казва Джосем. „По този начин двама усъвършенствани играчи ще се опитат да контролират телата си, за да се държат много повтарящо се с всяка ръка - така че да се дава възможно най-малко информация.“

7 Основни изявления в истината

Двойка пазарува лъжа като шпионин

Ако ще излъжете, запазете колкото се може повече истина.

„В рамките на вашата история основата и много от фактите трябва да са нещо, което е вярно и нещо, което знаете добре“, казва Лора Маклауд, терапевт и експерт по човешки ресурси и създател на От проекта Inside Out .

Тя дава пример за закъснението ви да се срещнете с партньора си, може би защото сте пазарували и сте похарчили повече пари, отколкото биха искали. Историята, която разказвате на партньора си, може да включва пътуването ви до магазина, покупката ви на необходимите артикули и / или опита ви да намерите необходимите артикули и може би това, че магазинът е бил претъпкан и е трябвало да чакате на опашка - всичко с изключение на преразхода, който сте направили в касата.

'Въпросът е, че можете да продадете това', казва MacLeod. „Знаете магазина, какво продават, колко претъпкан може да стане, неефективност на чиновниците и др. Когато говорите за това, което знаете, е по-лесно да се ангажирате с него. Когато се ангажирате, вашият слушател също ще го направи. '

8 Запазете светлина

Колегите усмихнати и говорещи лъжат като шпионин

Shutterstock

Дефанзивността е мъртво раздаване, което имате какво да скриете. Ако човекът, с когото говорите, повдига въпроси за вашата история, поддържайте нещата леки, весели и непринудени.

„Ако сте разпитани, усмивка , казва Маклауд. „Това веднага ви отнема топлината и ви рисува като напълно невинен. Опитайте се да помогнете на слушателя да го получи: ‘Не съм сигурен какво не разбирате. Знаете ли колко бавни са тези служители в магазин X - помните ли времето, в което чакахме 15 минути, за да получим цена? ' Отделянето на вниманието от вас и използването на това, което знаете, хвърля слушателя ви.

9 Дишайте

Човекът диша на работа лъже като шпионин

Трептенето, честото преглъщане или общото усещане за напрежение са някои типични невербални начини, по които лъжците се разкриват, според д-р Ашли Б. Хамптън, лицензиран психолог и собственик на Психология, консултации и оценки, LLC . И един от най-ефективните начини за овладяване на тези тикове? Устойчиво дишане.

„Дишането бавно помага за намаляване на тревожността, което ще помогне за изпотените длани и чувството за памук, каращо някого да преглъща често“, казва тя.

10 Присъствайте

Приятели, които говорят лъжа като шпионин

Shutterstock

„Да бъдеш в момента и да се съсредоточиш върху разговора е един от начините да помогнеш за намаляване на кръвното налягане и стрелба на очите из стаята“, добавя Хамптън.

Ако можете да останете напълно фокусирани върху човека, с когото говорите, и да се чувствате присъстващи, а не разсеяни или заети, информацията, която предавате, ще попадне в много по-съгласувана и правдоподобна.

сън значение на торнадо

11 Придържайте се към темата

Колегите на работа лъжат като шпионин

Според експерт по езика на тялото Пати Ууд , автор на Snap: Оползотворяване на максимума от първите впечатления и харизма , обичайните лъжци вероятно ще сменят темата, когато са били хванати в лъжа или когато човекът, с когото говорят, повдига въпроси относно тяхната версия на събитията.

„Разказвачите на истината няма да се откажат от разговора, докато не убедят човека, който е смятал, че лъжат, че казват истината“, казва тя. „Лъжците искат да сменят темата и да приключат разговора, като казват:„ Не искам да говоря за това “или се опитват да превключат темата или да разсеят човека.“

12 Избягвайте категорични изявления

Двойка, лежаща в леглото, лежи като шпионин

Подобно на смяната на темата, лъжците ще клонят към опростяване или абсолютни твърдения, според Ууд, който дава примери като „Никога не бих излъгал“ или „Аз не съм такъв човек“ като вид крехка защита може да чуете някой, който не е съвсем честен. Вместо това по-нюансираният отговор на разглеждания конкретен въпрос е по-вероятно да бъде възприет като честен.

13 Отговорете на въпроси с въпроси

колеги в чата по време на пауза за кафе в офиса

Shutterstock

Добрият лъжец лъже само в краен случай. Вместо да издадат пълна неверност, те ще отговорят на въпрос с друг въпрос. Ето един пример: Да предположим, че сте попитани с точка за някакво по-малко похвално поведение - неща, които със сигурност сте направили, но може би искате да отречете. ('Ти ли наистина ли да издухаш гранд на тези ботуши? ')

Вместо да кажем направо нещо просто и опровержително като: „Няма как!“, Отвърнете с нещо по подобие на „Хайде, колко тъпа мислиш, че съм?“ Шансовете са, че вашият инквизитор ще остави темата на място. Сега не биха искали да обидят вашата интелигентност, нали?

14 Уверете се, че не е надеждно невярно

Човекът, който прави изследвания, лъже като шпионин

Не предлагайте никакви факти, които лесно биха могли да бъдат проверени двойно и се окажат погрешни, казва Брус Хурвиц, а вербувач и кариерен съветник, който дава пример с твърдението, че сте закъснели „поради инцидент“, когато няколко въпроса или проверка на отчета за движението могат да разкрият, че по маршрута, за който сте твърдили, че не се е случило произшествие.

„Това е красотата на лъжата„ Моето куче ми изяде домашното “, казва той. „Иди, докажи!“

15 Поддържайте контакт с очите

Двойка, поддържаща контакт с очите Лъжа като шпионин

Shutterstock

„Трябва да можете да„ продадете “лъжата“, казва Хурвиц. „Трябва да поддържате и поддържате зрителен контакт и да имате добра стойка. Ако погледнете настрани, или раменете ви увиснат или се тревожите, това може да се тълкува като признак на нервност или липса на увереност. Честните хора не трябва да бъдат нервни и да не им липсва увереност.

16 Поддържайте изражението на лицето си

Двойка, която говори лъжа като шпионин

Shutterstock

По същия начин не бива да правите широкообхватни или бързо променящи се изражения на лицето, ако искате да ви вярват.

„Не променяйте изражението на лицето си“, казва Хурвиц. „Ако вярвате, че човекът, на когото говорите, вярва на вашата лъжа и вие се усмихвате, това може да го предаде.“

сладки неща, които да кажа на приятеля си

17 Вървете с червата си

американска митническа офанзива в други страни

„Ако хората преосмислят лъжата си - ако са прекалено съзнателни, че лъжат - тогава става прекалено голям натиск и те се смущават и измамата става очевидна“, каза Нийл Ууд, бивш ченге под прикритие Vice News . „Ако трябва да мислите твърде много за това, това ви дава.“

С други думи, няма нужда да правите тон домашна работа върху оценка. Няма нужда да запомняте сто консервирани изявления и непредвидени фрази. Просто в момента вървете с червата. Ако сте възприели предишния съвет, лъжите ще текат като вода - и никой няма да заподозре нещо. И ако това ви кара да се чувствате малко виновни, добре, Ето защо лъжата е полезна за вас .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации