17 гениални начина да запазите охладителя на спалнята си

С повишаването на температурите през лятото, пълноценният сън започва да изглежда все по-невъзможна задача. Според проучване от 2019 г., публикувано в PLoS One , хората са склонни да получат най-краткото количество сън през лятото , феномен, който изследователите предполагат, може да бъде свързан с повишаването на температурата. И като се има предвид това, сред пандемията на коронавируса, много стаи някога са били определени за сън сега са и офиси , никога не е имало по-важно време да поддържате спалнята си хладна.И така, как можете да избегнете поредното горещо лято във вашия дом? Прочетете, за да откриете какво препоръчват експертите, за да поддържате спалнята си хладна през целия сезон. И за още страхотни летни съвети вижте тези 23 начина да намалите сметката си за електричество, докато все още се охлаждате .

мечтае за един и същ човек отново и отново

1 Инвестирайте в някои домашни растения.

фалшиви растения в модерна стая

Shutterstock/Anastasiia ChepinskaИскате да запазите хладилника на спалнята си? Опитайте да усъвършенствате зеления си палец.„Дървета или друга зеленина могат да блокират част от слънцето и да поддържат стаите по-хладни през целия ден“, обяснява Марк Доусън , Главен оперативен директор на Едночасово отопление и климатизация . Колкото по-голямо е растението, толкова повече слънчева светлина ще блокира! Не сте сигурни откъде да започнете? Опитайте тези 20 лесни за грижа стайни растения, които ще озарят всяка стая .2 Надстройте своите процедури за прозорци.

синя кадифена завеса на прозореца

Shutterstock / Александру Ника

Тези прозрачни завеси може да изглеждат добре, но те правят вашата спалня по-гореща. „Инсталирането на щори или тежки завеси може значително да намали количеството топлина, което се просмуква в стаята през прозореца“, обяснява Доусън, който отбелязва, че това е от особено значение, ако стаята ви получава много светлина при изгрев или залез.

3 Инсталирайте вентилатор на тавана.

таванен вентилатор в спалнята

Shutterstock / kamui29Не е нужно да трупате големи сметки за климатик, за да поддържате спалнята си по-хладна. Вместо това просто включете вентилатора на тавана - но уверете се, че го използвате правилно .

„Ефектът на вятъра, който създават вентилаторите на тавана, ви помага да се чувствате комфортно, без да се налага регулирайте термостата “, Казва Доусън. „Обърнете двигателя назад, за да преместите лопатките в посока, обратна на часовниковата стрелка, за да създадете ефект на бриз през лятото.“

4 Надстройте крушките си.

Една жена сменя крушката във висящата лампа

iStock

Крушките с нажежаема жичка не са просто увеличаване на енергийните Ви разходи —Повишават температурата и в спалнята ви.

„Тези лампи с нажежаема жичка отдават 90 процента от енергията си като топлина“, обяснява Марла Мок , Вицепрезидент по операциите, AireServ , да се Квартална компания . Mock предлага да ги замените с CFL, които използват 75 процента по-малко енергия и издържат 10 пъти по-дълго, или светодиоди, които използват 80 процента по-малко енергия и издържат 25 пъти по-дълго. И за още прости съвети как да станете зелени, вижте тези 30 лесни начина да направите дома си по-екологичен .

5 Инсталирайте интелигентен термостат.

Жена, използваща термостат с интелигентна технология в дома си

Shutterstock

Поддържането на охладителя на спалнята ви може да бъде толкова просто, колкото надграждането на термостата. Интелигентните термостати ви позволяват да регулирате температурата от всяко място, което означава, че можете да започнете да охлаждате спалнята си много преди да се върнете у дома.

Mock добавя, че интелигентните термостати ще ви спестят до 20 процента от сметките за охлаждане в продължение на една година и „може помогнете на вашето семейство да намали въздействието му върху околната среда , повишаване на ефективността чрез данни за потреблението на енергия. '

6 Почистете филтъра на климатика си

по-възрастен бял мъж, който сменя филтъра на климатика

Shutterstock / Майк Фокус

най -продаваните комикси за всички времена

Ако установите, че спалнята ви се чувства неприятно топла, почистването на филтъра на климатика ви може просто да реши проблема.

„Когато нещата се запушат, устройството няма да се охлади добре и всъщност ще работи много по-усилено и ще използва повече енергия“, обяснява Мок, който предупреждава, че това може да доведе до сериозно увеличение на сметката ви за електричество. И за още чудесни съвети, доставени във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

къде да отида за бяла Коледа

7 Запечатайте всички пукнатини около прозорците си.

млада жена се закача около прозорците

Shutterstock

Надстройването до енергийно ефективни прозорци може да помогне за по-дълго запазване на студения въздух в дома ви. Ако обаче подмяната на старите ви прозорци не е в бюджета, все още има лесен начин да запазите хладилника на спалнята си.

„Ако искате да поправите старите си прозорци, уплътняването или отстраняването на атмосферните условия ще бъде отлична възможност да спрете хладния въздух да изтече от прозореца“, обяснява Вернер Йоргенсен , мениджър продажби в Heatxperts .

8 Или ги монтирайте с отразяващ филм.

човек, инсталиращ отразяващ прозорец филм

Shutterstock / Поташев Александър

Типичен отразяващ прозорец филм отхвърля 63 процента от слънчевата енергия на слънцето. По принцип той все още позволява на светлината да прониква през прозорците ви, но филтрира точно толкова, че стаята ви да не прегрее.

9 Добавете изолация към тавана си.

Изолация на таванския етаж {Как да зимуваме дом}

Shutterstock

Открийте, че спалнята ви става по-гореща от ден на ден? Може да е вашето таванско помещение.

„Около 25% от енергията се губи поради лоша изолация на тавана“, обяснява Зак Рийс , основател на Покриватели на колонии , който препоръчва да добавите нова изолация към тавана си или да запълните места, където започва да изглежда рядко.

10 Или инсталирайте тавански вентилатор.

тавански вентилатор на покрива поддържа вашата спалня хладна

Shutterstock

През най-балните си тавани могат да достигнат над 150 градуса през лятото. Поради тези непоносими температури, Джош Маккормик , вицепрезидент по операциите за Мистър Електрик , препоръчва да се монтира вентилатор на тавански вентилатор, тъй като той „евакуира горещия въздух, който се натрупва и вкарва въздух отвън“. С тази нова вентилационна система, инсталирана във вашия дом, ще откриете, че по-малко топъл въздух влиза в спалнята ви - особено ако е горе.

11 Настройте термостата си на 78 градуса.

термостат охлаждане поддържа вашата спалня хладна

Shutterstock

Ако имате късмета да имате централен климатик, McCormick препоръчва да поддържате термостата си настроен на 78 градуса през лятото.

Защо толкова високо, ще попитате? „Много собственици на жилища не знаят, че изключването на термостата до супер ниска температура няма да охлади дома ви по-бързо“, казва той. „Това прилича на многократно натискане на бутона за асансьор.“

12 Сложи килим.

бяла жена, разточваща килим от рошав

Shutterstock / Pixel-Shot

Запълването на изолационни пролуки на тавана ви не е единственият начин да предпазите хладния въздух от спалнята ви.

„Добавянето на килими към пода е често пренебрегван, но лесен начин за добавяне на изолация към дома ви“, казва Майкъл ДиМартино , старши вицепрезидент на инсталации в Реконструкция на Power Home , който отбелязва, че това е чудесна възможност за наематели, които не могат непременно да преизолират пространството си по друг начин.

значение на съня на черна змия

13 Използвайте памучни чаршафи.

Памучни чаршафи, легло, спалня поддържат вашата спалня хладна

Shutterstock

„За да избегнете тези изпотявания през лятото и нощта, трябва да стоите далеч от синтетични материали и вместо това да използвате дишащ естествен материал“, интериорен дизайнер Боби Берк каза Списание Ню Йорк . Неговото предложение? Покрийте леглото си с ленено, памучно или перкалено покривало за по-хладно усещане.

14 Спи като фараон.

Woman Sleeping on Back Anti-Aging поддържа спалнята ви хладна

Shutterstock

Ако се окажете да се мятате, благодарение на непоносимо врящите температури, опитайте този трик, с любезното съдействие на древните египтяни: Намокрете чаршаф със студена вода и изцедете излишното, за да не капе мокро. Легнете върху суха кърпа и използвайте мокрия чаршаф като одеяло. Този 'египетски метод', както е описан от SleepBetter , ще ви охлади, докато се отдалечавате без усилие.

значение на бяло перо

15 Използвайте бели аксесоари.

Бялата спалня поддържа вашата спалня хладна

Shutterstock

Точно както не бива да носите черно, когато навън е 90 градуса, трябва да избягвате декорирането на спалнята си с тъмни аксесоари през летните месеци. Тъмните предмети поглъщат повече топлина от по-светлите, така че придържането към леки аксесоари - особено върху и около леглото ви - ще гарантира, че стаята ви не се нагрява толкова през деня.

16 Дръжте вратите отворени.

поддържайки вратата отворена, поддържайте спалнята си хладна

Shutterstock

Ако се опитвате да охладите без климатик, уверете се, че държите вратата на спалнята си отворена, преди да се оттеглите за през нощта. По този начин ще увеличите вентилацията от една стая до следващата, като гарантирате, че въздухът в спалнята ви не е застоял и непоносимо горещ.

17 Не използвайте печката.

тенджера с храна на плота на печката, поддържайте спалнята си хладна

Shutterstock

Вечерята ви не е единственото нещо, което печката ви загрява. За съжаление, готвенето на печката или във фурната повишава температурата в дома ви, казва Североизточната енергийна компания Великата източна енергия . През зимата този приток на топлина е добре дошъл през летните дни на кучетата, това е последното нещо, което искате, така че изберете някоя храна, която не се готви, когато е възможно - или се поглезете с храна. И за по-лесни начини за надграждане на вашето пространство, вижте тези 15 страхотни домашни проекта, за да се справите, докато сте под карантина .

Популярни Публикации