17 луди неща, които никога не сте знаели, че бихте могли да направите с тиксо

Що се отнася до причините да използвате тиксо, има очевидните - например да поправите нещо в щипка или да запечатате кутия, която току-що сте опаковали. Но динамичният продукт е способен на много повече. Всъщност обхватът на ежедневни занаяти и необичайни задачи можете да се справите с опънати ленти, толкова широки, че почти биха могли да бъдат описани като огромни. Трябва да премахнете треска или да добавите захват към обувките си? Тиксо на помощ. И вероятно вече имате ролка, която просто чака, за да ви покаже какво може да направи. И така, тук са всички начини за използване на тиксо, които вероятно дори не сте обмисляли.1 Отворете заседнал буркан

старши се опитва да отвори здрав капак на бурканчето

iStock

библейско значение на името Tammy

Почти сигурно сте изпитвали разочарованието, причинено от опитите да отворите буркан с капак, който просто няма да помръдне. Но сега можете да спрете да го удряте по пода или да помолите някой друг в стаята. Просто отрежете парче тиксо с дължина около метър и го увийте около капака. След това сгънете първите няколко сантиметра надолу върху капака, за да „помогнете да го задържите на място“, а останалите сгънете наполовина, за да „го направите малко по-здрав“. Придържайки буркана с едната ръка, издърпайте тиксото с другата ръка. И вуаля! Трябва да имате отворен буркан. Имате нужда от малко помощ? Просто следвай този урок в YouTube от „Направи си сам“ хакове и как да .2 Направете импровизиран валяк с власинки

типичен валяк за рисуване, изолиран на черен фон

iStockИмате покрит дом коса за домашни любимци но липсва валяк с мъх? Не се притеснявайте! Тиксото може да служи като чудесен заместител. Просто увийте лентата (лепкава страна нагоре!) Около валяк за боядисване и вече имате своя Направи си сам валяк с влакна . Освен това, дори ако имате под ръка истински валяк, тази версия „направи си сам“ може да бъде по-бързо решение за почистване на голяма площ.3 Направете стара торбичка водоустойчива

плажна чанта с шапка, кърпа, слънчеви очила, лосион за слънце, камъчета, миди и джапанки на плажа

iStock

Чантата може да бъде идеалното плажен аксесоар за да носите слънцезащитните си продукти, дрехи и кърпи. Но ако не е водоустойчив, може да имате истинска бъркотия на ръцете си. Можете или да увиете стара хартия в тиксо или да създадете изцяло нова чанта, използвайки само лентата с това HGTV урок . И докато тиксото не е технически водоустойчиво, то ще направи чантата ви водоустойчива, което е точно това, от което се нуждаете за аксесоар за плаж или басейн.

4 Предпазвайте подовете си от надрасквания

едър план на мръсен дървен под.

iStockДвижещ се мебели наоколо лесно може да надраска вашите подове от твърда дървесина, което не е добър външен вид за никоя стая във вашия дом. Но не се притеснявайте да слезете до местния магазин за хардуер, за да похарчите пари за капачки на краката за мебели, само за да предпазите подовете си от изтъркани. Всичко, което трябва да направите, е да посегнете към тази безкрайно удобна сребърна ролка. Поставянето на тиксо върху долната част на краката на мебелите ви лесно ще отрече тяхната сила на драскане и надраскване. Вашите етажи ще ви благодарят.

5 Отстранете треската

млад мъж

iStock

Никой се радва получаване на треска, но с тиксо, процесът на отстраняване става толкова по-лесен. Според Медицински новини днес , тиксо може лесно да „помогне за отстраняването на по-дълбока треска“. Всичко, което трябва да направите, е да почистите добре зоната, да я покриете с тиксо, да изчакате 30 минути и след това да я издърпате. Трябва да откриете, че треската вече е на лентата, а не в тялото ви.

6 Отървете се от брадавица

брадавица на концепцията за замръзване на пръста verruca размазан неутрален фон, селективен фокус

iStock

Подобно на начина, по който бихте го използвали за премахване на треска, можете да използвате тиксо, за да се отървете от брадавица. Според Американска академия по дерматология , някои хора се кълнат в това домашно лекарство. Просто покрийте брадавицата с тиксо и чрез смяната на лентата „на всеки няколко дни“ ще доведе до евентуално отлепване на слоевете от брадавицата, което ускорява процеса на отстраняване.

най -добрите линии за вземане на лайнери

7 Предотвратете развитието на мехури

Жена с болни крака

Shutterstock

Всеки, който е имал мехури по краката си, знае колко може да ви съсипе деня. И каквото и средство да опитате, изглежда нищо не ви носи облекчение. Това е, докато не опитате да използвате тиксо. Като Ерика Садун писа за Life Hacker , трябва да нанесете тиксо, когато „първо усетите изгаряне“ и преди да се развие пълен мехур, който ще ви помогне да предотвратите триенето на обувките си върху вече суровата ви кожа. Ако обаче вече имате блистер и се притеснявате да поставите тиксо директно върху него, не се притеснявайте. Тя казва „да изрежете кръг от хартия или марля“ и „да го прикрепите към центъра на тиксото“, за да покриете зоната на раната с нещо незалепващо, но все пак използвайки тиксото, за да го задържите на място.

8 Подгънете дрехите си

Жена, измерваща плат

Shutterstock

Макар да знаеш как да подгъваш, би било полезно умение да има, не всеки има време - или търпение - да се научи. И да носите дрехите си на шивач може да струва скъпо. И така, какво правите с тези страхотни дънки, които имате в продажба, но са само няколко сантиметра прекалено дълги?

„Всичко, което трябва да направите, е да обърнете дънките навътре, да ги облечете и да ги навиете до мястото, където искате да бъде подгъва“, Криста Бъртън пише в статия за Новобранец списание. - Когато намерите сладкото място, сгънете панталона ясно и равномерно. Откъснете няколко двусантиметрови тиксо, след което, без да разгъвате нищо, залепете здраво оригиналния подгъв на дънките. Бъртън отбелязва, че тази техника работи и за поли и рокли. Освен това тя казва, че подгъвът на тиксо може да продължи години.

9 Добавете изолация към вашите ботуши

черни туристически обувки, разхождащи се навън в снега

iStock

Зимните ви ботуши може да са страхотни, но понякога и студени ветрове и сантиметри сняг призовавайте за още по-голяма защита. Според Читателски дайджест книга Извънредни употреби за обикновени неща , можете да залепите стелките на ботушите си с тиксо (сребърна страна нагоре) и лъскавата лента ще „отразява топлината на краката ви обратно в ботушите ви“.

10 Добавете захват към обувките си

жена, носеща токчета на стъпала

iStock

Имате чифт обувки, които са малко твърде хлъзгави за безопасност? Без притеснение, тиксо може да помогне. Чрез просто нанасяне на парче тиксо върху подметки на обувките ви , обувките ви ще захванат по-добре всяка повърхност, намалявайки шансовете ви за неудобно положение на приплъзване и падане.

11 Създайте връв за дрехи

линия за дрехи с два бели чаршафа

iStock

Ако имате нужда от връв за дрехи, независимо дали сте на къмпинг или просто в двора си у дома, Читателски дайджест отново препоръчва използването на тиксо. Просто завъртете дълго парче лента във форма, подобна на въже, и я закрепете между две дървета. И ето ви го, импровизирана линия до изсушете дрехите си !

12 Запалете лагерен огън

пламтящ огън и жар.

iStock

За къмпинг и фанатици за оцеляване , тиксо може да ви бъде полезно по много начини. Едно от тях е способността му да служи за разпалване на огън. В крайна сметка то е запалим . Според Марк Уилкокс , писател за сайт за съвети за къмпинг Къмпинг Forge , тиксо може да се накъса на ивици и да се комбинира в импровизирано „птиче гнездо“. След това просто се нуждаете от пламък, за да го запалите.

мечта да държиш чуждо бебе

13 Отстранете лепкавите остатъци

следа от стикер и следа от лепило върху текстура на сивата стена. Перфектен за фон.

iStock

Тиксото е дори решението, когато това е проблемът. Диво, знаем! Reddit @ Odnetnin90 се кълне в дуктап като метод за премахване на остатъците, които може да остави по стените и други повърхности. Просто вземете ново парче тиксо, залепете го върху желаната област и го откъснете. Това ефективно ще премахне лепкавите остатъци, без да откъсва боята на стената ви. Други препоръчват да се използва мазилка, но чрез проби и грешки можете да намерите идеалния метод за вас.

14 Създайте капан за мухи

летете в дома, кацнал на екрана на вратата или прозореца

iStock

Никой не се радва на досадни мухи, които летят около къщата им, така че защо да ги търпим? Според Aerex , компания за борба с вредителите, окачените парчета тиксо могат да помогнат за улов на мухи. Поставете няколко ленти с тиксо (лепкава страна нагоре!) Около дома си, особено близо до прозорци и врати, и вие сте си направили самоуловител за самолети, който ще накара тези малки вредители два пъти да се замислят дали да не използват дома ви за терен.

15 Поправете екраните на прозорците

екран на прозореца, скъсан с голяма дупка на черен фон.

iStock

Хайде малко дупка в прозорец на прозореца това ви подлудява, но никога не се справяте с поправянето? Просто го покрийте с тиксо и укрепете друга защитна линия срещу тези нарушители на насекоми.

16 Улеснете почистването

човек, който използва метла на пода от твърда дървесина, колко често трябва да сменяте почистващите си средства

Shutterstock / Syda Productions

добри линии за събиране на tinder

Всеки, който някога е опитвал бързо да помита a разхвърлян под знае колко трудно може да бъде да накарате прахосмукачката да работи правилно. Между пода и тигана винаги изглежда, че има най-малкото празнина, където мръсотията се промъква. След това сте останали да се опитвате да направите това неудобно движение, където държите дъното на дръжката на метлата, докато се навеждате, за да държите прахосмукачката. Сега можете да размахате всичко това сбогом. Всичко, което трябва да направите е добавете тиксо до тази празнина между пода и тигана, така че когато помитате, нищо не остава настрана. И можете лесно да премахнете лентата, когато сте готови.

17 Направете в движение купа за кучета

шоколадов лабрадор ретривър, гледащ нагоре и задъхан на открито през летен ден.

iStock

Не позволявайте на вашите скъпо куче дехидратирайте се, когато сте извън къщата, само защото нямате лесно преносима купа за вода. Използвайки само тиксо, можете да направите a сгъваема купа за кучета това е леко и лесно за носене. Използвайки като основа бутилка с вино или с подобни размери, навийте тиксо около дъното на бутилката - лепкава страна, обърната навън, така че лепилото да не е в зоната за пиене. След като покриете напълно основата на бутилката, върнете се върху нея, този път с лепкава страна, обърната навътре. След това просто издърпате купата и ето ви.

Популярни Публикации