15 начина да изперете дрехите си погрешно

Всички знаят, че прането на дрехи е ужасно отнемаща работа. Всъщност, според данни на Бюрото по трудова статистика, средният американец харчи повече от два часа и половина всяка седмица пране. Но въпреки часовете, които прекарваме в очакване на прането да приключи, мнозина все още допускат големи грешки в пералното помещение - а това в дългосрочен план може да струва сериозно време и пари.Докато някои от тези грешки ще съсипят дрехите, други могат да повлияят на дома и здравето ви. Така че, преди да съсипете друг любим елемент от облеклото, уверете се, че знаете всички начини, по които може да перете дрехите си погрешно. И когато искате да искате да накарате целия си дом да блести отгоре надолу, разгледайте тези 20 гениални трика за почистване на къщи, които ще ви взривят ума .

4 чаши любов

1 Слагате нови дрехи в горещ цикъл.

ризи

ShutterstockНе винаги е необходимо да разделяте тъмните и светлините си всеки път, когато перете дрехите си - особено ако използвате студена вода, но хвърлянето на чисто нови дрехи в прането ви воля-неволя може да има някои опустошителни ефекти.Новите дрехи - особено ярко оцветените, измити в гореща вода - са склонни да обезцветяват други тъкани, което означава, че любимата бяла риза може да бъде на път да стане розова, преди да имате шанса да кажете „сушене в сушилня“. Ако имате цветни нови дрехи за пране, сложете ги с тъмното си пране или ги пуснете поотделно, за да не оцветят по-леките ви дрехи. И когато искате да направите всеки товар пране да излезе по-чист, Това е най-добрият начин за зареждане на пералня.2 Претоварвате машините си.

мъж, който слага дрехи във връзка с пералня

Shutterstock

Това, че можете да поставите цялото си пране в един товар, не означава, че трябва. Претоварването на вашата шайба не само означава, че вашите почистващи средства няма да се разпределят равномерно, но също така означава, че бъркалката във вашата машина е по-вероятно да се счупи. Ако редовно претоварвате машина с предно зареждане, това може да означава и скъпо ремонт на барабана във вашето бъдеще.

3 Слагате дрехи, които трябва да бъдат закачени в сушилнята.

Кашони за почистване на дрехи за замразяване на дрехи

ShutterstockХвърлянето на всичко в сушилнята удобно ли е? Да. Грешка ли е? Да. Ако етикетите на вашите дрехи изрично препоръчват да не се суши в сушилня, ако не ги закачате или сушите плоски, означава, че потенциално ги деформирате с всеки цикъл. Още по-лошо, можете също така лесно да свиете дрехите си в неподходяща форма, като го направите. И когато искате да запазите гардероба си във върхова форма, открийте ги 20 лесни съвета за поддържане на организиран гардероб.

4 Оставяте мокри дрехи в пералнята.

панер за пране

Shutterstock

Забравянето на пране в пералнята е повече от просто неудобство. В топла, влажна среда като вашата пералня не отнема много време мухъл, за да започне да расте - всъщност само за 24 часа дрехите ви могат да развият трудно премахваема плесен, която в крайна сметка може да изяде тъканите. За да запазите дрехите си да изглеждат и да миришат свежо, преместете ги в сушилнята или решетката веднага щом цикълът на пране приключи.

5 Оставяте петна да седят.

риза с петно ​​от кафе

Shutterstock

Оставянето на петно ​​върху дрехите ви може просто да означава, че то е завинаги. Ако не третирате петно ​​по бърз начин, има време да се настрои, което означава, че ще отнеме повече от средния цикъл на пране. Ако зацапате даден елемент от дрехите, не забравяйте да го третирате незабавно с препарат за премахване на петна, дори ако няма да го хвърлите веднага в пералнята.

6 Не измервате препарата си.

Белина и препарат

Shutterstock

Мислите ли, че можете просто да го погледнете, когато става въпрос за вашия препарат? Помисли отново. Използването на твърде много препарат в цикъла на пране може да означава, че дрехите ви всъщност не стават толкова чисти, колкото си мислите. Ако съотношението на детергента и водата е изключено, остатъците от перилен препарат могат да се задържат във вашата пералня и върху дрехите ви, да ги накарат да се почувстват твърди или лепкави и потенциално да ги оцветят.

7 Изперете дрехите всеки път, когато ги носите.

рокля на линия

Измиването на дрехите всеки път, когато ги носите, само скъсява живота им. Докато някои съседни на потните жлези предмети - като бельо, дрехи за фитнес, чорапогащи или чорапи - със сигурност заслужават измиване след еднократно носене, ако хвърлите жилетка, която току-що сте носили на вечеря в пералнята, вероятно вижте как бързо губи цвета и формата си. И когато искате да спрете да губите пари за нови дрехи, разгледайте 30 най-добри начина да спестите пари за дрехи .

8 Използвате твърде много омекотител.

пералня

Shutterstock

Ако използвате твърде много омекотител, дрехите ви ще свършат всичко, но не и меко. Подобно на перилния препарат, добавянето на твърде много омекотител към вашите пране ще остави дрехите ви лепкави и твърди.

9 Не почиствате филтъра на сушилнята.

филтър за сушилня

Shutterstock

Всеки път, когато оставите мъх на филтъра на сушилнята, след като сте прали пране, излагате на риск всички в дома си. В действителност, според американската пожарна администрация, 2900 пожара в сушилня - по-голямата част от които произлизат от непочистени сушилни - се случват в САЩ всяка година, причинявайки щети за над 35 милиона долара.

10 Добавяте перилен препарат в грешния момент.

жена, която слага пране в пералня

Shutterstock

Ако имате машина за зареждане с горно зареждане, има наука кога трябва да наливате перилния препарат. За най-добри резултати първо напълнете пералнята с вода, след това добавете своя препарат и след това сложете дрехите си. Ако сипете своя препарат отгоре върху дрехите си, може да рискувате да ги оцветите или други предмети да не се почистят адекватно.

11 Разтривате петна.

зацапано облекло

Въпреки това, в което може да повярвате, триенето на петно ​​всъщност не е сигурен начин да го извадите по-бързо. Това, което е вероятно да направи обаче, е да причини трудно отстраними хапчета (дразнещо мъничко парче плат) върху вашата дреха или потенциално да изхаби тъканта с течение на времето.

12 Не отделяте деликатесите.

деликатно облекло

Ако искате да запазите тези деликатни дрехи, време е да инвестирате в мрежеста чанта за прането си. Дантелени предмети, чорапогащи или тънък материал могат лесно да се хванат за ципове или копчета в прането или дори да се увият около бъркалката на вашата машина. За да запазите по-добре своите деликатеси, първо ги поставете в мрежеста торба, преди да ги добавите към прането си.

13 Използвате твърде много белина.

жена, която пере пране

Shutterstock

Използването на повече белина, отколкото препоръчва бутилката, всъщност няма да направи тези бели по-бели. Тъй като повечето белина е концентрирана, не е необходимо да се използва голяма част от нея в пране. Всъщност, ако използвате прекалено много белина, не само това може да накара тъканите ви да загубят мекота с течение на времето, но също така може да направи тези ярко бели жълти, когато тъканта се разпада.

най -сексито нещо, което една жена може да направи

14 Използвате грешен цикъл на пране.

цикъл на пране

Shutterstock

Всички цикли на пране не са създадени равни. Цикълът, който е идеален за вашите мръсни маратонки, може просто да остави деликатните ви деформации, докато цикълът на ръчно пране е малко вероятно да се справи със сериозно мрачните дрехи. Винаги, когато е възможно, отделете дрехите си според цикъла на пране, от който се нуждаят и всеки път ще получите по-чисто пране.

15 Не почиствате пералната си машина.

почистване на пране

Shutterstock

Вашата пералня не е точно самопочистваща се машина. Всъщност, изследвания предполага, че във вашата перална машина живее богатство от бактерии, които неволно отлагате отново върху дрехите си, ако не почиствате машината правилно. Ако искате да ограничите броя на бактериите, които се излежават в гардероба ви, не забравяйте редовно да пускате пералнята с нищо освен белина и гореща вода и избърсвайте вътрешността, когато е възможно. И когато искате да поддържате цялото семейство по-здравословно, уверете се, че ги знаете 20 артикула във вашия дом, които ви разболяват .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации