15 начина, по които грешите душа

Що се отнася до ежедневните действия, правилното къпане изглежда ненужно. Как може човек евентуално прецака го? Влизате, пените се, изплаквате. Толкова е просто ... нали? Неправилно. Както се оказва, има редица ходове - използване на луфа, къпане в гореща вода или дори нещо толкова често срещано като миене на косата всеки ден - тогава за съжаление сте един от многото хора, които се къпят погрешно.

Но за щастие е лесно да се коригира курсът. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете тези лоши тактики за къпане, за да станете експертно задълбочена и ефективна шайба. За тази цел, за да ви помогнем да разпознаете какво правите погрешно, закръглихме общите действия, които никога, никога не трябва да правите под душа - ако искате да излезете искрящо чисти, т.е. Така че четете нататък и за повече измиване на мъдрост, разберете Как си миете ръцете грешно.

1 Използвате луфа.

митове за здравия луфа

ShutterstockЛуфа, пуф, както и да го наречете, този подпухнал почистващ обект не трябва да е част от вашата рутинна душ. Според проучване в Вестник по клинична микробиология, тези душ гъби гъмжат от тонове бактерии. „Като естествен продукт ... гъбите от луфа са домакин на различни бактериални видове, особено тези от екологичен произход“, пишат авторите на изследването. Ако ти наистина ли не искате да се разделяте с пуфа си, авторите на изследването предлагат да го дезинфекцирате редовно, да го сушите между употребите и никога, никога да не го съхранявате под душа. Можете също така просто да си купите нов на всеки няколко седмици.2 Използвате ароматизиран сапун на юг.

Сапуни

Мъжете и жените се чувстват несигурни относно интимните си части, които потенциално издават неприятна миризма. Но макар да си мислите, че измиването там с ароматизиран сапун ще ви помогне, всъщност има обратен ефект. Химикалите в парфюмирания сапун се забъркват с нормалния ви баланс на pH и могат да причинят болезнени инфекции с дрожди, така че винаги избирайте сапун без аромат, когато поддържате гениталиите си. И за повече начини да бъдете здрави, не пропускайте 30 най-лоши митове за здравето на жените, които няма да умрат.3 Масажирате шампоана си в скалпа с ноктите си.

жена душ

Shutterstock

Всеки може да се съгласи, че най-добрата част от подстригването е масажът на скалпа. Експертите обаче предупреждават да не опитвате това у дома, освен ако не са подадени прясно, ноктите могат да надраскат скалпа ви и в краен случай да накарат кожата ви да се лющи. Вместо да забивате ноктите си в скалпа, използвайте върховете на пръстите си, за да вкарате шампоана във вашите нишки. И ако сте в настроение да направите нещо лудо с косата си, вдигнете вдъхновение от тях 40 Шокиращи трансформации на косата на Celeb.

4 Прекалено много увеличавате температурата.

Мъж под душа

ShutterstockПрез зимата малко неща бият горещ душ. И макар да се чувства невероятно на треперещо тяло, топлата вода може да възпали кожата, причинявайки реакция, различна от слънчевото изгаряне. И не само това, но и горещ душ, според Медицински център на Университета в Питсбърг, може също така да „наруши естествения баланс на влагата на кожата, като ви отнеме естествените масла, мазнини и протеини, които поддържат кожата здрава“.

5 Вие се къпете твърде често.

Жена под душа зад вратата на душа.

Shutterstock

Не се чувствайте виновни, че от време на време пропускате душ. Няколко проучвания са показали, че всекидневният душ може да доведе до множество проблеми, включително екзема и увреждане на човешкия микробиом. „Ако се къпете твърде често ... може действително да промените естеството на вашата микробна популация“, микробиолог Джейсън тетро обясни на Глобални новини . „Когато това се случи, това може да ви направи уязвими за проблеми с имунната ви система в кожата.“

За тези, които живеят в по-мръсна градска среда, учените препоръчват да се къпете на всеки два до три дни за тези в по-селските райони, като излизането без душ за по-дълъг период от време е напълно приемливо.

какво означава, когато опосум ви пресече пътя

6 Миете косата си всеки ден.

жена душ мокра коса душ

„Винаги съм казвал:„ Добре е да останете няколко дни без шампоан “, основател на Drybar Али Уеб каза на WebMD . И Уеб е абсолютно правилен в своите съвети, тъй като хората, които шампоани твърде често, изсушават косата си и премахват нишките си масла, които всъщност я защитават. Като цяло, колкото по-дебела е косата ви, толкова по-малко трябва да я миете. Но ако скалпът ви някога започне да ви сърби - или забележите лющене - време е да ударите душове.

7 Взимате душ сутрин.

Жена под душа.

Shutterstock

Душът ярък и ранен може да ви помогне да се заредите с енергия, преди да се отправите на работа, но изплакнете в P.M. всъщност е по-полезно за тялото ви. Като Д-р Хан-Мейбъри обясни на Ежедневно здраве , къпането преди лягане 'предотвратява прехвърлянето ... на замърсители към вашия партньор или постелки. Такива замърсители включват „мръсотия, алергени, химикали и голямо разнообразие от токсини, които се натрупват върху кожата ви“, което звучи като тон забавление. Добавен бонус: Душът преди сън е един от 40 начина да спим по-добре през 40-те си години!

8 Вие се бръснете в началото на душа си.

Жена, бръснеща се в халат след душа си.

Запазете бръсненето си за края на душа. Бръсненето без адекватна хидратация може да причини дразнене и увеличава вероятността от изрязване на кожата. Експертите предлагат да си оставите поне три минути под водата, преди да вземете бръснач върху кожата си, за да избегнете кръв и синини.

9 Изсъхваш и тогава хидратира.

Жена слага лосион на краката си.

Shutterstock

„Когато излезете от душа, имате по-висока концентрация на влага в сравнение с въздуха - особено в по-сухите месеци с нагреватели“, дерматолог Денди Енгелман, д-р, каза Рафинерия 29 . И така, какво означава това за вашата рутинна красота? Е, ако овлажните веднага, можете ефективно да хванете част от тази вода върху кожата си и да я поддържате хидратирана. И за повече съвети за пестене на кожата, не пропускайте 30 най-добри начина да имате най-добрата си кожа.

10 Ти се бъркаш.

човек пее под душа.

Всички сме виновни, че пеем под душа - понякога дори дълго след като приключим с изплакването. Но колкото повече време прекарвате под душа, опенен във влагоизолиращи сапуни и лосиони, толкова повече изсушавате косата и кожата си.

11 Сапунирате цялото си тяло.

Жена, използваща сапун под душа.

Shutterstock

В области като подмишниците, задните части и слабините силно се препоръчва използването на сапун. Но на други части на тялото, като ръцете и краката, образуването на пяна отстранява полезната мръсотия и масло и причинява суха кожа по пътя, особено за възрастни хора, които са склонни да имат (буквално) по-тънка кожа.

12 Изсъхвате твърде агресивно.

Жена, носеща кърпа

Изсушаването с твърда кърпа с дразни кожата и причинява дълготрайно зачервяване. Вместо това леко потупайте кожата си с кърпата си, за да се откажете от триенето.

13 Измивате лицето си под душа.

Жена измива лицето си под душа.

Shutterstock

Може да ви спести няколко допълнителни минути сутрин, но не бива да миете лицето си с останалата част от тялото си. Като експерт по грижа за кожата Кей Скот обясни на Daily Mail Австралия : „Горещият душ може да причини и да изостри крехките капилярни мрежи по бузите, което ще доведе до непривлекателни, видими капилярни мрежи и влошени нарушения на кожата.“ И за да знаете, че винаги поставяте най-доброто си лице напред, уверете се, че използвате най-здравословното почистващо средство за вашето лице.

14 Не изплаквате правилно.

лоши продукти за красота

„Намирам, че повечето хора не изплакват шампоана и балсама си правилно и им остава натрупване на продукти“, колорист Кара Крейг каза ДНЕС . ' Ако смятате, че сте изплакнали достатъчно, продължете да изплаквате. Когато хората имат необясним сърбящ скалп, натрупването на продукти често е виновникът.

15 Не си миете краката.

жена баня за крака

Shutterstock

Институтът за превантивно здраве на краката препоръчва да „измивате и старателно подсушавате краката си всеки ден“. Пренебрегването на вашите рисачи може да доведе до гъбички по краката или бактериален растеж, което от своя страна може да наруши способността ви да ходите. И като говорим за краката ви: Ето защо трябва да спите с краката си извън кориците.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

откъде да знам дали ме обича
Популярни Публикации