15 начина, по които всъщност можете да направите открит брак

Блаженото отворено брак . Без съмнение сте чували за това. Или прочетете за това онлайн - или евентуално в някакво остър, изпарен художествен труд. Но подобно на летящи коли, под-двучасовия маратон и еднорозите, откритите бракове всъщност не съществуват, нали? Наистина ли е възможно да се намери двойка, която да е щастлива заедно, но поддържа здрави секс живот извън собственото си легло?Оказва се, че можете. Все повече и повече доказателства се увеличава, че днешните двойки отварят спалните си за други сексуални партньори и намират връзките си по-силен за него. Затова се свързахме с няколко водещи експерти по връзките за техните съвети за това как действително да се създаде отворена връзка или открит брак. Така че, ако някога сте се чудили „работят ли откритите бракове“, прочетете нататък. И за повече начини да се уверите, че бракът ви е стабилен, опитайте тези стратегии, за да накарате брака ви да продължи вечно .

1 Уверете се, че и двамата наистина искате открит брак

млада двойка, седнала в листата, отворен брак

„За да бъде открит бракът или връзката успешен, абсолютно важно е и двамата основни партньори да се съгласят на 100 процента с него“, казва Кристен Лозано , лицензиран брак и семеен терапевт, който е специализиран в секса и връзките. „Често може да има един партньор, който да го иска значително повече от другия, и това увеличава вероятността от конфликт и недоволство в бъдеще.“ Ако едната половина не е на борда, ето няколко начина да го направите подправете вашия собствен сексуален живот .2 Приоритизирайте комуникацията

мъж и жена разговарят със смутита, открит брак

Shutterstockзначението на кучетата в сънищата

„Ясната, директна и честа комуникация ще създаде или прекъсне отворена връзка“, казва Анджи Гън , LCSW, терапевт по секс, травми и отношения, базиран в Портланд, Орегон. „Темите за комуникация се променят много в зависимост от фазата на отваряне, в която се намирате“, добавя тя. Като цяло тя съветва да говорите колко отворен точно вие искате да бъде вашата връзка, каква ще бъде структурата и точно колко искате да знаете за другите партньори на съпруга си. Също така е добра идея да организирате редовни „чекирания“, за да говорите за това, което сте правили по срещи, и да сте сигурни, че и двамата се чувствате добре как вървят нещата. И като говорим за общуване, тук са най-секси неща, които някога можете да кажете на жена.3 Направете вашето проучване на откритите бракове

Мъж с очила, четещ книга на масата в ресторант, отворен брак

Ако се чудите „работят ли откритите бракове“, ще искате да направите проучване. По същия начин, по който правите много изследвания, преди да решите коя кола, камера или компютър да купите, по-добре е да не влизате ол-ин в открит брак или открита връзка, без да знаете в какво се захващате. Говорете с други, които са го направили, и прочетете по въпроса. „Горещо препоръчвам на хората да прочетат някои от изумителните книги по темата като Отваряне или Повече от две , - казва Гън. Също така не би навредило да знаете някои от най-добрите приложения за запознанства на разположение.

4 Задайте основни правила за вашия открит брак

млада двойка, седнала в ресторант, открит брак

Shutterstock

Всичко е до границите, хора. Преговорите и обсъждането им са наистина ключови, преди да отворите брака си, казва Гън. „По време на тези разговори можете да идентифицирате противопехотни мини, чувствителност и области, които се нуждаят от допълнителна подкрепа. Въпреки че не можете да успокоите всички притеснения, страхове или несигурности, можете да измислите стратегии, които да помогнат на партньора ви да се чувства чут, подкрепен и овластен през процеса на отваряне. ' Наличието на ясни основни правила е също е от съществено значение, ако искате да се срещнете с колега .5 Уверете се, че всъщност ви е удобно с открития брак

двойка влюбена близо до водата, открит брак

„Много пъти партньорът ще иска да има отворени отношения, за да може да има връзки с други хора, но не е подготвен, когато партньорът им започне да се включва и в отношения с други“, обяснява Chanta Blue , LCSW, терапевт по сексуалност и отношения. Така че най-добре е наистина да помислите как ще се почувствате, когато съпругът ви има романтични взаимодействия с другите, преди да скочите в него с пълна скорост. „Това е двоен стандарт, който може да предизвика много ревност и може да сложи край на брака“, добавя тя. За още чудесни съвети за връзки, ето ви Тайните на най-добрите връзки .

6 Говорете за това как се чувствате за брака като цяло

Жена, подписваща брачен договор, открит брак

Ако вече сте женени, вероятно виждате някаква стойност в концепцията за брак (надяваме се!), Но много хора имат различни идеи за това какво точно трябва да бъде бракът. „Трябва да разгледате предположенията на двамата партньори относно това, което„ бракът “е дефиниран според техния ум“, казва Лиза Бахар , лицензиран брачен и семеен терапевт, който практикува в Калифорния. Разбирането на това, което всеки съпруг очаква от брака, и ясната представа за гледната точка на другия прави процеса на създаване на отворен брак, разбиране защо се случва и поддържането му много по-лесно. Макар че сигурно трябваше да го имаш този разговор (и други), преди да се ожените.

7 Никога не правете открит брак част от ултиматум

мъж и жени се карат на тротоара, открит брак

Shutterstock

Един от начините да сте сигурни, че вашият открит брак няма да се получи? Правене на алтернативен развод. „Не е готино да кажете:„ Ако ще останем заедно, ще трябва да ми дадете малко сексуална свобода “, казва Робърт Вайс , LCSW, експерт по изневяра и пристрастяване. Не прави това. И ако дори обмисляте развод, трябва да знаете как умните мъже никога не се разделят.

8 Обсъдете предварително въпросите за безопасността

двойка говори на дивана у дома, открит брак

По-добре в безопасност, отколкото съжаление, нали? „Защитата срещу полово предавани болести, при която всеки партньор планира да се срещне с нови партньори, както и други въпроси, свързани с безопасността, трябва да бъдат обсъдени и договорени предварително“, казва Сюзън Де Лука, LCSW, физическо лице, двойки и семеен терапевт в частна практика. Въпреки че може да не е най-забавното нещо за разговор, важно е да се уверите, че всеки партньор се занимава с не-първичните си връзки по начин, който не излага никоя страна на опасност. А за различен вид безопасност на спалнята, ето това, което никога не трябва да казвате на гола жена.

9 Бъдете подготвени за неочакваното

щастлива двойка в кафенето на тротоара, отворен брак

Това, че очаквате откритият ви брак да бъде по определен начин, не означава, че определено ще стане така - за добро или лошо. „Бъдете отворени към факта, че в действителност нещата са различни от теорията“, казва Page Turner , треньор по връзки, специализиран в немоногамна клиентела. „Понякога това означава, че сте се страхували от нещо, което се случва и сега, когато сте в разгара на нещата, не е толкова голяма работа. Понякога е обратното. Може да имате проблеми, които никога не сте очаквали. Това е един от онези моменти, когато просто ще трябва да вървите по течението. Също така, вижте тези Двадесет и пет начина да подобрите сексуалното си представяне.

10 Вижте терапевт, преди да започнете вашия открит брак

двойка при брачно консултиране, открит брак

Shutterstock

Въпреки че не е задължително, той може много да улесни прехода от затворен към отворен. „Виждането на терапевт може да улесни създаването на солиден набор от правила и граници, открито изразяване на притесненията им и разбиране на това кои потенциални конфликти могат да възникнат“, казва Лозано. Правейки това с обучен професионалист, може да помогне на двойката да запомни опасенията, които може да пропусне. Тя също така отбелязва, че терапевтът може леко да предизвика една двойка наистина да разсъждава дали и двете страни са наистина на борда, което е от съществено значение за успеха на брака. И ето някои по-добри причини за търсене на брачни консултации.

11 Начертайте стратегия за неравности по пътищата

двойка, която записва нещата в кафене, отворен брак

„Друг полезен съвет за открито сключване на брак е обсъждането какъв е протоколът, ако дадена граница бъде премината от единия или двамата основни партньори“, казва Лозано. Например, може би сте задали правилото, че не искате да се срещате с другите партньори на съпруга си, но случайно се сблъсквате с тях. Какво правиш?! „Може да е полезно да обсъдим това преди време, за да могат и двамата партньори да бъдат активни и да се подготвят за това как ще се управляват потенциалните гранични преходи“, обяснява тя.

12 Мрежа с други отворени двойки

двойки от двойки, които ядат в ресторант, открит брак

Наличието на приятели, които са в една и съща лодка, може да промени света, казва Търнър. „Присъединете се към форуми онлайн или намерете срещи. Опознайте тези хора. Те са добра социална подкрепа и можете да научите много неща, като гледате как други хора се ориентират по подобни проблеми “, казва тя.

13 Направете чекирането си забавно

Красива двойка, която се храни заедно, отворен брак

Ако очаквате с нетърпение да направите „чекиране“ със съпруга си, те ще бъдат по-лесни за преминаване и много по-вероятно да се случат в действителност. „Регистрациите не трябва да бъдат изцяло и мрачни. Много двойки са намерили успех, обвързвайки го с нещо, което им харесва: Обработка на отношения по време на приятна вечеря или повече напитки, или в комбинация с посещение на зоопарка или на приятна разходка сред природата. Нещо, което е удоволствие за вас “, казва тя. По този начин ще се радвате да проведете тези разговори, вместо да се страхувате от тях.

14 Не метете негативните емоции под килима

Млада двойка, разговаряща за кафета, открит брак

Shutterstock

Може да изглежда по-добре да не изпитвате лоши чувства, които изпитвате, че сте отворени, но Бахар казва, че те биха могли да създадат снежна топка и да причинят големи проблеми. „Общувайте за чувства, свързани с ревност, изоставяне или завист“, съветва тя. „Говорете за това какво работи и какво не работи и защо. Бъдете готови да видите както плюсовете, така и минусите на отвореността. “ В крайна сметка никоя ситуация не е перфектна, но възможността да видите и обсъдите както доброто, така и лошото във връзката ви ще укрепи връзката ви със съпруга / та.

15 Решете дали и кога ще закриете брака

Млада двойка, седнала на одеяло за пикник, открит брак

Не всички отворени бракове или връзки остават отворени завинаги. „Възможността за това трябва да бъде добре обсъдена, докато се правят правила и граници, преди да се открие бракът“, казва Лозано. По този начин, ако някой от вас иска да закрие открития брак, вече ще имате готов план за игра как да го направите.

За още по-невероятни съвети за това да живеете по-умно, да изглеждате по-добре и да се чувствате по-млади, следвайте ни Facebook сега!

Популярни Публикации