15 признака, че сте старомоден

Често ли ви се налага да копнеете за добрите стари времена? Чувствате ли се някога, че сте родени в грешното десетилетие? Случвало ли ви се е да се взирате в телефона си и да казвате: „Човече, животът беше толкова по-лесен, преди да се появиш?“ Да, да живееш старомоден живот има голяма привлекателност, особено в момент, когато е станало нормално да крещиш на безлика жена на име Алекса да „купи още котешка храна“. Проучванията дори са установили, че носталгията може дори повдигнете духа ни и жизненост. И макар че има много причини да пропуснете онези дни, някои неща - гледаме ви, лекари с пиявици - е по-добре да оставим в миналото.

какво означава да мечтаеш за риба

Въпреки това някои не са - и до днес хората все още проявяват това пожило поведение. Тук сме съставили списък с показатели, че сте сериозно старомоден, от начина, по който се обличате, до срещите и до това как правите декора. Вижте дали не сте по-малко 2018 и повече 1918. И за повече взривове от миналото, вижте тези 30 остарели урока по история, които ще ви накарат да се свиете през 2018 г.

1 Обличате се до деветки, когато излизате.

облечете се добре 50-те

ShutterstockОбличането на вас е повече от това да не носите пижама в магазина за хранителни стоки. Костюми с три части и рокли с презрамки и колани са вашият минимум за напускане на къщата. Не че сравнявате, но определено ще получите наградата за „Най-добре облечен в DMV“.2 Къщата ви е покрита с хавлии.

дантелена салфетка под чаена чаша

Shutterstock / GluKosAlexИма декориране и след това има хавлии. Тези крехки парчета плат подчертават вазите, чиниите и почти всяка повърхност, за която смятате, че се нуждае от малко освежаване. И за повече начини, които домът ви подарява, научете 30 начина вашият дом е безнадеждно остарял.

3 Обръщате се към всички като „сър“ или „госпожо“.

бизнес за интервю за ръкостискане

Shutterstock

Ако не сте в армията или не говорите с бащата на абитуриентския бал, обръщайки се към някого като „сър“, ще получите повдигнати вежди или евентуално бакшиш. А „госпожо“ обикновено е запазено за учтиво отказване на изтеклите купони. Но използвано редовно, обръщането към хората с уважение се превръща в очарователен, макар и старомоден ефект, който кара всички да се чувстват важни. И вижте съветите за учтивост, издържали теста на времето 23 старомодни правила за етикет, които все още се прилагат.4 Всяко произведение на изкуството във вашата къща е портрет на мъртъв роднина.

портрет на мъртви роднини

Можете да разкажете много за един човек чрез изкуството, което той избира за своя дом, но за вас това е буквално родословно дърво, датиращо от пет поколения назад. Без значение колко добре е изобразяването на Великия Велики Дядо Джедедия, винаги е неудобно за гостите да го видят да се взира назад, докато са в банята.

5 Разходките са основната ви форма на забавление.

слънчеви улици жена рокля ходене Пикапи Толкова зле, че може просто да работят

Shutterstock

Повечето от нас прекарват вечерите си вътре, препивайки се с насилствени драми и шантави комедии. Междувременно сте навън, просто се разхождате. Нямате куче или по-конкретна дестинация, а просто разчиствате ума си и надишвате малко въздух.

колко често трябва да говорите в отношения на разстояние

6 Питате хората за срещи лично.

Флиртът флиртува да подобри вашия сексуален живот,

Докато повечето от нас са се примирили с късните нощни текстове като пик на романтика, вие се наслаждавате да поканите хората лично. За щастие, за тези, които споделят вашите чувства, все още е удоволствие да бъдете призовани с цветя в ръка и действителни планове за вечеря. И ако сте готови да се присъедините към сцената за запознанства от 21-ви век, тук са Най-добрите приложения за запознанства за хора над 40 години.

7 Използвате думи като „jalopy“ и „запален“.

милиардери под 40 богата двойка, управляващи кола

Сленгът се променя непрекъснато и е труден за проследяване - просто попитайте всеки зъболекар, който е разтревожен от децата, които размахват ръце, когато той им каже да почистват конци. Хората не винаги могат да ви разберат, но обикновено получават идеята, когато възкликнете „Poppycock!“ А за още забавни думи, които вече не чувате, вижте 50 речни жаргонни думи, които днес звучат весело.

8 Вашата рутинна процедура включва много масла и восък.

добре поддържан мъж, който гали брадата си в банята

Всички ние имаме своите тайни за постигане на този перфектен външен вид, вашият просто има много повече стъпки от повечето хора - този мустак на кормилото в крайна сметка няма да се справи сам. В твоите очи козметичните продукти в наши дни са прекалено сложни и заредени с непроизносими химикали, а ти просто предпочиташ продукт, който има бета тестери на стойност век.

9 Облеклото ви за сън покрива по-голямата част от тялото ви.

Момичета, носещи пижама

За повечето хора шапката и роклята са само приемливо облекло за завършването на гимназията ви. За вас това е стандартно облекло за лягане. Ако изпитвате нужда да се прикриете, преди да се включите, най-вероятно сте по-старомоден от повечето.

10 Предпочитаните от вас методи за готвене не изискват изискана технология.

двойки, които готвят заедно

Може да живеем в епоха на sous vide машини и Sodastream, но знаете, че най-добрите неща в живота се печелят трудно. Варенето и печенето винаги ще удрят микровълните в съзнанието ви. А онези готови смеси в хранителния магазин? Кой ги има нужда?

11 Редовно пишете писма.

Човек, който пише любовна бележка Романтика

Получаването на ръкописно писмо по пощата е усещане за получаване на подарък, освен когато го отворите, има просто една наистина скучна история за това как е преминал нечий ден. Въпреки че може да не получите много писма обратно, хората наистина ценят времето и мислите. Бонус точки, ако пишете на забравения език на скоропис.

12 Всяка болест се лекува с висока температура.

горещ човек в сауната

Shutterstock

компании, които ви позволяват да водите кучето си на работа

В стари времена, ако не сте били болни през цялото време, вероятно сте били мъртви от чума. Домашно приготвените лекарства идват и си отиват, но старият режим на готовност винаги е бил да го изпотявате. И в ума ви кой се нуждае от хапче, когато можете да се завиете с вълнени одеяла и да имате видения за изгубени близки?

13 Колода карти може да ви занимава цяла нощ.

карти за игра, подобряване на паметта

Shutterstock

бебе плаче насън

Картите са смартфонът от миналото: те лесно се побират в джоба ви и могат да осигурят часове забавление. И докато играта на карти до голяма степен е била изпада на маси във Вегас и компютърен пасианс в наши дни, знаете, че те все още могат да съберат приятели за забавна вечер на приятелски разговор и викове за правила.

14 Носите различна шапка за всеки повод.

Жена пробва шапка на пазара.

Федората, трилбито, кутията с хапчета, клошът, горната част, дън. Във вашия свят всеки има своето предназначение, независимо дали ще ходите на състезания или ще карате карета през парка. (И да, вашите социални дейности включват много коне.)

15 Модерни филми не са по ваш вкус

тайно весели неща

Преди историите бяха прости: момче среща момиче, момче губи момиче, момче и момиче се събират, за да изпълняват сложно хореографирана танцова рутина. Сега те трябва да запълнят IMAX екран с взривяващи се CGI роботи, за да накарат всеки да се заинтересува. Разбира се, знаете, че най-добрите филми не изискват всички тези театри - или дори цвят или звук. И за повече забавление от сребърния екран вижте тези 40 весели непрактични неща, които винаги се случват във филмите.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации