15 знака, които трябва да уволните с терапевта си

Тъй като стигмата около психичното лечение намалява с всяка минута, повече американци търсят терапия от всякога. Всъщност в анкета, проведена от Американска психологическа асоциация 48 процента от анкетираните разкриха, че поне един член на домакинството им е посетил специалист по психично здраве през последната година. Когато се занимавате с проблеми с психичното здраве, намирането на подходящия терапевт може да промени всичко.Но това, че терапевтът е силно препоръчителен, не означава непременно, че ще осигури правилното лечение за вас - и в много случаи виждането на някой, който е в лошо състояние, може да причини повече вреда, отколкото полза. Така че, преди да прекарате още един час с клиницист, който не отговаря на вашите нужди, открийте признаците, че работите с лош терапевт.

1 Те не могат да си спомнят основните подробности за живота ви.

уволнете терапевта си

Shuttestock / Андрей_ПоповТерапевтите са само хора и като такива може и да не са запомнете всеки един детайл за живота си, който им предоставяте, особено ако ги виждате само за кратко. Ако обаче вашият терапевт не може да запомни важни подробности, свързани с терапевтичните ви взаимоотношения - естеството на конкретна травма, заради която ги виждате, името на партньора ви, ако сте го споменали, или основни подробности за семейната ви структура например - време е да потърсите лечение от някой нов.2 Винаги се чувстваш като сдържан.

уволнете терапевта си

ShutterstockВъпреки че често може да се почувствате неловко или неудобно да започнете да разкривате интимните детайли от живота си на напълно непознат, това е единственият начин да накарате терапията да работи в дългосрочен план. „Силната връзка е най-важното нещо, което терапевтът и клиентът могат да имат. Силата на връзката ще определи колко удобно се чувства клиентът при отварянето към терапевта и колко безопасно се чувства да бъдеш честен за ситуации “, казва Д-р Хайме Кулага , Доктор, LMHC.

„Колкото по-удобно се чувства клиентът при отварянето, толкова по-добре терапевтът може да се отнася с тях“, казва тя. „Така че, ако не се чувствате комфортно да се отворите към терапевт, е време да потърсите такъв, с когото да бъдете отворени и честни.“

3 Виждането им ги стресира.

уволнете терапевта си

ShutterstockВъпреки че посещението на терапевт трябва да бъде положително в живота на пациента, това не означава, че сесиите винаги ще бъдат без стрес , особено когато изследвате травма. Въпреки това, ако всяка отделна сесия е стресираща до точката, в която се страхувате да отидете, време е да намерите някой нов. Чувството за преобладаващо негативно и стресирано към терапевта си - и самата терапия - само затруднява отварянето и работата към целите, които се опитвате да постигнете.

4 Те ви се отварят твърде много.

уволнете терапевта си

Shutterstock

Въпреки че воденето на предимно едностранен разговор може да бъде странно за новите в терапията, важно е лечението ви да остане еднопосочна улица. Ако вашият терапевт е разкриване на интимни подробности за личния им живот, оплакване от неща, които са им се случили, или разговор с вас като с приятел, а не с клиент, време е да преразгледате връзката си.

„Въпреки че е добре терапевтът да сподели малко за себе си, за да изгради връзка или да даде насоки, това е добре само в малки дози“, казва Кулага. „Ако смятате, че ставате терапевт и правите слушането по време на сесията, време е да намерите нов терапевт.“

5 Чувствате се сякаш сте погрешно диагностицирани.

Доктор в лабораторно палто

Shutterstock

Вашият терапевт е професионалист, но те не са всезнаещи. Подобно на всеки друг клиницист , терапевтите могат да правят грешки в диагнозите си. Въпреки това, ако сте повдигнали възражение срещу диагнозата на вашия терапевт и чувствате, че не сте чут, е време да продължите напред.

„Вие най-добре се познавате. Независимо дали става въпрос за консултации за психично здраве или в медицинска област, ако имате чувството, че сте да бъде неправилно диагностициран , не продължавай да гадаеш себе си “, казва Кулага. „Получете второ мнение веднага.“ С други думи, не, не всичко е в главата ви.

6 Техният обхват на практика не съответства на вашите нужди.

Терапевт и пациент

Shutterstock

Терапията е всичко друго, но не еднозначна връзка. Ако търсите строг фройдист, гещалт терапевт вероятно няма да отговаря на вашите нужди и обратно. „Никой съветник не може да бъде експерт във всеки от стотиците сектори в рамките на консултирането“, казва Кулага. „Когато търсите съветник, не забравяйте да направите проучване върху тях и да разберете дали те са специализирани за нуждите, които представяте. Ако вече се срещате със съветник и смятате, че те нямат необходимия опит, за да ви помогнат с даден проблем, време е да намерите нов. “

7 Изглеждат незаинтересовани.

Жената скучае на сватба

Shutterstock

да мечтаеш за риба

Ако те са адекватно професионални, вашият терапевт никога няма да споделя същия интерес към вашите лични проблеми, какъвто би имал приятел. Но това не означава, че атмосферата на незаинтересованост винаги е подходяща. Ако вашият терапевт изглежда, че не е инвестиран - дори в професионално качество - в това, което обсъждате с тях, е време да продължите напред.

8 Те не предоставят никакви насоки за действие.

мъж с терапевт, който е самотен на тридесет години

Shutterstock

Въпреки че никой добър терапевт никога няма да се опита да диктува поведението ви, пълната липса на насоки е a основен червен флаг . „Терапевтът не трябва да ви казва какво да правите, но той трябва да ви насочва въз основа на информацията и преживяванията, които им представяте“, казва Кулага. „Ако чувствате, че всеки път, когато напускате сесия, не сте получили прозрение, насоки или насоки от терапевта, може би е време да потърсите нов терапевт.“

сладки имена, които да наричат ​​момче

9 Постоянно разсрочват.

ревнива съпруга

Shutterstock

Животът се случва, дори и на терапевтите. Те се разболяват, те отивам на почивка , а децата им чупят кости в клас по фитнес от време на време, точно както всеки друг. Въпреки това, ако вашият терапевт непрекъснато преназначава сесиите ви - особено ако не предоставя достатъчно предизвестие - трябва да прецените възможностите си. „Ако установите, че медицински специалист винаги ви разсрочва и в резултат сте подложени на стрес, е време да намерите някой по-професионален и уважаващ времето си“, казва Кулага. И ако имате нужда от повече „време за мен“, време е да практикувате 50-те най-важни тайни на перфектния баланс между професионалния и личния живот .

10 Те преминават границите, с които не се чувствате добре.

Човешкият плач в терапията {Ползи от плача}

Shutterstock

„Много трябва да се каже за етиката и правилата на консултантските отношения“, казва Кулага. „Посочете празно, ако терапевтът ви кара да се чувствате неудобно поради преминаване на граници по някакъв начин, трябва да потърсите помощ от друг терапевт. Да останеш в ситуация с терапевт, който е прекрачил границите, може значително да попречи на лечението ти за психично здраве и дори има способността да причини повече вреда. '

Някои признаци, че вашият терапевт не се придържа към подходящи граници? Те се опитват да ви видят или членове на вашият социален кръг извън вашите сесии те инициират контакт с вас публично, искат да им помогнете с техните проблеми или се държат флиртуващо или сексуално спрямо вас.

11 Не се разбирате.

развод над 40

Shutterstock

Вашият терапевт няма нужда - и не бива - да ви бъде най-добрият приятел, но изпитването на истинска враждебност един към друг едва ли е по-добро. Ако прекарате по-голямата част от терапевтичните си сесии, мислейки за това колко не харесвате човека, с когото говорите, това неизбежно ще попречи на процеса ви и ще ви попречи да постигнете терапевтичните си цели.

12 Те подкрепят вашите лоши решения.

алкохолизъм и мозък - образ на човек, който може

Shutterstock

Вашият терапевт трябва да ви осигури подходящи насоки. Така че, ако изглежда, че вашият терапевт ви води в опасна или опасна посока или предлага непоклатима подкрепа за избори, които измеримо влошават живота ви - може би чрез потвърждаване на някакви проблеми с употребата на вещества или насърчаване да се придържате към токсичните взаимоотношения - време е да започне да търси някой нов.

13 Те пренебрегват вашите проблеми.

инсулт симптом

Shutterstock

Не е работа на вашия терапевт да подкрепя безусловно избора ви. Въпреки това, ако чувствате, че вашият терапевт пренебрегва вашите преживявания, е време да намерите някой нов. Добрият терапевт няма да сравнява личните ви борби с тези на други пациенти, нито ще ви предложи просто да погледнете от добрата страна, когато става въпрос за проблемите, с които се опитвате да се справите.

14 Имате притеснения относно поверителността.

тайни

Shutterstock

Поверителността е от съществено значение за всеки пациент-лекар и това важи двойно за терапевтичните отношения. Ако имате терапевт, който тича и започва да обсъжда лечението ви, когато ви види в магазина за хранителни стоки - или който завършва сесията ви, като се обади, „Можем да продължим да говорим за тези фантазии за вашия личен треньор следващата седмица!“ в чакалнята - време е да продължите напред. Ако не можете да се доверите на вашия терапевт да запази детайлите на вашите сесии и връзката ви частни, няма здравословен или безопасен начин да продължите да работите заедно.

15 Те заспиват.

уволнете терапевта си

Shutterstock / Fizkes

Колкото и абсурдно да звучи, терапевтите от време на време наистина заспиват на сесии. И когато го направят, има само един начин на действие. „Уволнете ги сега“, казва Кулага. „И поискайте възстановяване на сумата за тази сесия!“ И ако на практика кимате на работа, време е да се обърнете към тях 23 причини да сте уморени през цялото време .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации