15 лекарства без рецепта, които ще ви направят по-умни

Всеки, който някога е гледал Брадли Купър във филма Безгранични вероятно Googled 'Реално ли е NZT-48?' веднага след като видя всички невероятни неща, които героят му можеше да направи с достъп до 100% от мозъка му. (Тогава най-вероятно сте се сблъскали с много разочарование, след като сте разбрали, че не е.) Има обаче добри новини: Въпреки че точното хапче, което ви прави по-умни, не съществува (все още!), Все още има много други хапчета, които ви правят по-умни и могат да ви помогнат да отключите ума си. А най-добрата част? Дори не се нуждаете от рецепта - или, знаете ли, трябва да тичате из апартамента на мъртвия си приятел, търсейки скритата им купърска кутия - за да я получите. Изпробвайте тези 15 опции, за да помогнете за увеличаване на паметта, за ума и за усилване на вашите умения за учене. И докато сте готови, вижте нашето ръководство 40 начина да останеш остър след 40 .

1 Adrafinil

човек с хапчета статини ниско кръвно налягане, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Shutterstock

Лекарството модафинил - така нареченият реален живот Безгранични хапче - обикновено се предписва за нарколептици, но е установено, че прави повече от това да предотврати заспиването на хората на бюрата им през деня. Изследователите разгледаха ефектите в a 2015 преглед и установи, че подобрява мозъчната функция и помага при вземането на решения и задачите за планиране. За съжаление не е без рецепта, но добавката адрафинил е и когато се метаболизира от организма, тя всъщност се превръща в модафинил. Да, това е едно от бързите и лесни хапчета, които ви правят по-умни. Може да искате да го сдвоите с хранене и няма да сбъркате с 10 основни хранителни храни за мъже .какво означава, когато сънуваш Бог

2 Мелатонин

мелатонин, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

ShutterstockАко имате проблеми с пълноценния сън, вероятно сте опитали да приемате мелатонин. Но добавката, включваща сън, също се казва, че помага да се даде тласък на мозъка ви. Това не само дава на тялото ви допълнителен тласък за дълбок сън, за да сте по-бдителни на следващия ден, но а 2012 проучване също установи, че може да помогне за лечение на леки когнитивни увреждания.3 Гинко Билоба

gingko, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Гинко билоба - който е един от най-старите живи видове дървета - има тайно оръжие. Известна като мозъчна билка, тя обикновено се приема под формата на добавка, за да поддържа мозъка остър, подобрявайки мисленето, ученето и паметта, казва Медицински център на Университета в Мериленд . В Европа се използва дори за деменция поради способността му да защитава нервните клетки. Не забравяйте да вземете качествена версия на тези хапчета, които ви правят по-умни. Вижте 13 най-здравословни комбинирани храни за хора над 40 години ако искате да умножите тази новооткрита жизненост.

4 L-теанин

превенция на рак на гърдата, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Shutterstock

Докато зеленият чай е здравословен сам по себе си, листата съдържат и аминокиселината L-теанин. Приемането му под формата на добавки се казва, че е начин за подобряване на когнитивната функция и a Проучване от 2008 г. намери някои положителни резултати, разкривайки, че има значителен ефект върху умствената бдителност.5 Bacopa Monnieri

Bacopa Monnieri, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Bacopa monnieri може да изглежда като нормално цъфтящо растение, но може да се похвали с някои мощни качества. Билката - която обикновено расте в някои части на Индия и други блатисти райони - се използва от векове в аюрведичната медицина като начин за подобряване на паметта и когнитивните функции. Някои рецензии казаха, че има доказателства, които предполагат, че прави точно това, но все още трябва да бъдат завършени повече изследвания. За повече съвети за здравословен начин на живот, останете млади и постни с тези 20 суперхрани против стареене .

6 Panax Ginseng

panax ginseng, OTC хапчета, които ви правят по-умни

Женшенът Panax се използва от векове по много причини, една от тях е способността му да подобрява когнитивните резултати. А най-добрата част? Множество изследвания са показали, че това може да помогне за ускоряване на мозъчната мощ, като помага на хората да се чувстват по-бдителни, да подобрят мисленето и да помогнат с ученето, казва Медицински център на Университета в Мериленд .

ходене насън

7 Кофеин

кофеинови хапчета, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Shutterstock

Разбира се, можете да пиете кафе, но можете също да приемате кофеин под формата на добавка, за да събудите мозъка си. Това не само ви прави по-бдителни (както всеки, който някога е пил кафе), но и 2016 преглед намерени също умерени дози също могат да подобрят ученето и да увеличат мозъчната ви сила.

8 Родиола Роза

Rhodiola Rosea, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Rhodiola rosea - АКА „златният корен“ - е друго растение, което се използва от векове заради своите лечебни свойства. И един от тях помага на мозъка: A Преглед от 2002 г. установи, че може да се използва като мозъчен тоник за подпомагане на паметта, вниманието и ученето.

9 Креатин

креатин, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Докато креатиновите добавки обикновено се предлагат на пазара като начин за повишаване на спортните постижения, те също могат да помогнат за повишаване на мозъчните показатели. A Проучване от 2003 г. намериха участници, които приемаха веществото - което се произвежда естествено в тялото - видяха както подобрения в работната памет, така и в интелигентността.

10 Испански мъдрец

испански градински чай, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Испанският градински чай - растение, произхождащо от Испания и Франция, изглежда като красиво лавандулово цвете, но също така е известно, че играе основна роля за подобряване на паметта. В Проучване от 2003 г. , участниците, които са приемали добавката, съобщават за подобрена когнитивна функция.

11 Винпоцетин

Vinpocetine, perwinkle, OTC хапчета, които ви правят по-умни

Винпоцетин - екстракт от по-малкото растение зеленика - е известен със способността си да увеличава притока на кръв към мозъка. И частта, за която наистина сте дошли тук: Според едно проучване , помага и за подобряване на паметта и концентрацията - особено при тези с деменция и епилепсия.

12 Гъба на грива на лъва

лъвове грива гъба, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Лъвската грива не е типичната ви гъба. Те не изглеждат просто готини - основно като бял мажоретен помпон! - но проучванията показват те също могат да помогнат за подобряване на паметта и подобряване на мозъчната функция. За щастие не е нужно да ги ловите: вземете добавката, за да се възползвате от предимствата.

13 Корен от мака

корен от мака, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Грабването на добавка от корен мака не е просто чудесен начин да увеличите либидото си и да получите малко повече енергия - това е и лесен начин да увеличите мозъчната си сила. A 2016 проучване на мишки установи, че може да подобри когнитивната функция.

14 Пиперин

куркума, черен пипер, синергия на храни, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Shutterstock

Пиперинът, който придава на пикантния пипер пикантност, се използва от години за подпомагане на храносмилането, но можете да приемате добавката и като помощно средство за мозъка. A Проучване от 2008 г. установи, че може да помогне и за подобряване на мозъчната функция.

15 Джинджифил

Корен от джинджифил, извънборсови хапчета, които ви правят по-умни

Shutterstock

девет от мечовете обърна любовта

Разбира се, джинджифилът е популярна подправка, но той също се използва като форма на лекарство в продължение на хиляди години. Хората не само са го приемали за лечение на загуба на памет, но показват проучвания добавката може също да помогне за подобряване на когнитивната функция, като помага с внимание и време за реакция. Сега, след като имате цялата тази страхотна храна за мозъка, искате да знаете тайната зад привидно неостаряващата диета на Том Брейди?

За повече съвети как да живеете най-добрия си живот, Последвайте ни във Фейсбук и запишете се за нашия бюлетин сега!

Популярни Публикации