13 Класическа телевизия показва цялото семейство, което ще обича

Телевизията със сигурност е изминала дълъг път през последните 70 години. Но само защото Игра на тронове и Westworld издухайте ума си днес, това не означава, че някои от класиците не издържат на изпитанието на времето. От невероятно груб Брейди Бунч до съвсем мрачно Семейство Адамс , тези стари телевизионни предавания перваза имат способността да събират семейства заедно. Така че, ако сте останали в карантина и свършват нови предавания за гледане в Netflix или искате да покажете на децата или внуците си любимите от детството, вижте тези класически телевизионни предавания които са достъпни за поточно предаване по време на следващата ви телевизионна вечер. И за повече предложения за стрийминг, които си струват, разгледайте тези Филми за 2020 г., стрийминг точно сега и къде да ги намерим .

1 Обичам Люси

Lucille Ball в I Love Lucy

CBS

Който не обичаш Луси? Това шоу, включващо великата дама на комедията, Lucille Ball , все още привлича милиони американски зрители в синдикация . Това пионерско предаване от зората на телевизионната ера - излъчвано от 1951 до 1957 г. - имаше изключително голямо влияние за пробивни иновации като заснемане пред публика на живо, за да улови и да се подхранва от истинския смях. Обичам Луси скитовете остават вечно забавление, все още предизвикващи сърдечен смях седем десетилетия по-късно. (Ако обаче решите да гледате това старо телевизионно предаване с най-малките си, бъдете готови да обясните разпространението на тютюнопушенето в толкова много сцени!) И за да видите какви други предавания бихте могли да прекарате часове в стрийминг, разгледайте 20-те телевизионни предавания стрийминг на Netflix, които имат най-много епизоди .Предлага се за стрийминг в Hulu, CBS All Access и Amazon Primeдве Шоуто на Дик Ван Дайк

Роб и Лора

CBSШоуто на Дик Ван Дайк се основава на комична легенда Carl Reiner’s опит като главен автор на телевизионно вариете. Той беше възнамерявал да играе себе си, преди да бъде убеден да хвърли веселия веселец Дик Ван Дайк като олово. Предпоставката тук се върти около Роб и Лора Петри амбициозна двойка в развлекателния бизнес - но на мястото на жилищна обстановка, като Рики и Люси, шоуто изобразява процъфтяващия начин на живот в предградията, който ставаше модерен по това време.

Успехът на Шоуто на Дик Ван Дайк , излъчен от 1961 до 1966 г., се дължи изцяло на Ван Дайк и Мери Тайлър Мур значителни подаръци и чар, поставяйки тази превъзходна комедия сред любимите на Америка за всички времена. Той е перфектно изработен, семейна телевизия от по-просто време. (Забавен факт: CBS почти извади щепсела На Шоуто на Дик Ван Дайк след слаб рейтинг на първия сезон, но шоуто издържал да събере 14 Еми над петгодишния си пробег!)

Предлага се за стрийминг на Hulu, Amazon Prime и Tubi3 Младоженците

Младоженците

CBS

Джаки Глисън Младоженците имаше няколко превъплъщения, но най-добрите са сегментите, излъчени в праймтайма на CBS по време на сезона 1955-56, по-известен като Classic 39. Шоуто се съсредоточава около изпаднала в конфликт двойка, примирена с тежкото си положение. За разлика от други ситкоми от епохата, които изобразяват идиличен разказ за американската средна класа, Младоженците припомня собствения опит на Глисън да израства беден в Бруклин. (Той старателно моделира комплекта върху жилищната кухня на обеднелата си младост.)

Потиснатият всеки човек Ралф Крамдън е скромен, но мил губещ. Неговата ацербична, многострадална съпруга (изиграна от Одри Медоус ) остава стоически не впечатлен от неговите луди схеми за забогатяване и други глупости. Но винаги се примирява с огорчения Ралф, който изразява признателността си към нея. Блясъкът се крие в комедиен релеф добит от такова външно мрачно съществуване. Химията между Нортън ( Арт Карни ) и Ралф е легендарен и неприязънта на Глисън към репетициите винаги осигуряваше нова спонтанност. Както би казал Ралф, Скъпа, ти си най-великата! '

Някои епизоди са достъпни за поточно предаване на Amazon Prime

4 Флинтстоуните

Флинтстоуните

Warner Bros.

„Бедствие с писалка и мастило“ беше Разнообразие заглавие след Телевизионна премиера на модерното семейство от каменната ера през 1960 г. Анимацията имитира комедии на живо на епохата с двама сценаристи, произхождащи от самото шоу, което я вдъхновява: много възхищаваните Младоженци .

Въпреки мнозина критични отзиви първо, Флинтстоуните скоро беше ударен хит, предназначен да стане телевизионна класика , се повтаря непрекъснато в продължение на пет десетилетия след последния си сезон през 1966 г. Макар и направени в цвят, първите два сезона бяха излъчени в черно и бяло поради технологичните недостатъци на ABC. И въпреки че първоначално беше насочен към възрастни, с развитието на предаването разказът бавно се измести от порасналия ситком материал, което увеличи неговата привличане на по-младите зрители . А за повече класики, които първоначално не са били приети добре, вижте 33 Весели лоши отзиви за класически филми .

Налично за поточно предаване на Amazon Prime и Vudu

5 Омагьосан

Омагьосан

Домашни забавления на Sony Pictures

Омагьосан беше върховната мъжка фантазия на феерична, интелигентна и независима жена, готова да се откаже от всичко за ролята на домакиня от предградията от 60-те. Красивата магьосница Саманта се опитва да изиграе добрата съпруга, докато отстранява щетите, нанесени от нейната нечестива майка Едора, на нещастния си мъжец, Дарин, нежен рекламен директор. Дарин е измъчван от своите загадъчни разнообразни свекърве, които са убедени, че Саманта се е омъжила под нея.

Сериалът, стартирал година след убийството на JFK, постави нова идея на концепцията за смесения брак, нестабилна тема, разкриваща се по време на пика на движението за граждански права. Този хитро изработен ситком, който се провежда в продължение на осем сезона между 1964 и 1972 г., включва някои от най-острите писания някога по телевизията, рифувайки върху културните стереотипи и намеци от бедствено десетилетие.

Налично за поточно предаване на Amazon Prime

6 The Beverly Hillbillies

The Beverly Hillbillies

CBS

На пръв поглед, тези хора от Ozark country изглеждаха лесна марка за градските плъзгачи на Тони Бевърли Хилс. Но в The Beverly Hillbillies Сатиричният свят на Хейвс и бившите хора, които не са имали, Клампетите често обръщат масите на своите безсмислени нови съседи с домашно предената мъдрост, носена от морални компаси.

Двойните нападатели и културните сблъсъци пропукват и щракат. В един от многото тичащи гегове, превъзходно искрящата мис Джейн едва потиска либидото си, когато е в присъствието на нахален, но простодушен Джетро. Тогава там е неговият пинап модел на братовчед, Ели Мей Клампет, сладкият южен магаре. The Beverly Hillbillies , който се провеждаше от 1964 до 1971 г., всъщност е непримирима каша от типовото излъчване, валутата на ситкомите от 60-те години. Съдейки по продължаващата популярност на шоуто, това е виновно удоволствие, без признаци на отслабване.

Налично за поточно предаване на Tubi и Hulu

7 Hogan’s Heroes

Hogan’s Heroes

CBS

С Втората световна война наскоро и ярък спомен, филмите и телевизионните сериали на военна тематика бяха основна част от 60-те. Но както всичко през десетилетието, беше честна игра за пародия. Hogan’s Heroes , който се излъчва от 1965 до 1971 г., е сложно организирана хитрост срещу нещастните, объркани нацисти, разположена в германски лагер за военнопленници. Скоростта на предаването може да бъде оценена най-добре от тайната песен на тема на песента , изпълнена от квартет от актьорски състав: Робърт Клери , Ричард Доусън , Иван Диксън , и Лари Ховис .

Налично за поточно предаване в YouTube TV

8 Куп Брейди

Куп Брейди

CBS

По причини, които не са напълно разбрани, обща тема на телевизията през 50-те и 60-те години е преобладаването на овдовели самотни бащи. Показва от Бонанза , Флипер , и Алвин и Бурундуците , да се Моите три сина , и разбира се, Шоуто на Анди Грифит включваше добронамерен баща, който го прави сам. До 1969 г. Куп Брейди взеха надутостта до крайния си край, като сляха овдовял баща с овдовела майка (разводът все още беше тема табу). Семействата им също бяха напълно симетрични, с три тъмнокоси момчета срещу три руси момичета, всички с точно паралели на възраст. Какво може да се обърка? Е, нищо.

Куп Брейди , един от последните фалшиви семейни комедийни филми, беше огромен хит. И макар никога да не е аплодиран от критиката, въздействието му върху популярната култура е неизмеримо. Американците се свързаха с шоуто от самото му създаване чрез множество от филми за събиране и отделяне . Началната последователност на заглавията с всеки Брейди, подреден в решетка от девет панела, членовете на актьорския състав, гледащи с любов един към друг, остава културна допирна точка, продължила дълго след последния епизод, излъчен през 1974 г.

Предлага се за стрийминг в Hulu, CBS All Access и Amazon Prime

9 Вземете Smart

Вземете Smart

CBS / Warner Bros.

До средата на 60-те години популярният о-толкова сериозен шпионски жанр от Студената война изискваше отговор - и Вземете Smart беше готов да отговори на обаждането. Това беше плод на нечестив дует Бък Хенри и Мел Брукс , с комедиен савант Дон Адамс като Максуел Смарт. Брукс описа генезис на Вземете Smart да се Време през 1965 г. по този начин: „Беше ми гадно да гледам всички онези хубави, разумни ситуационни комедии. Те бяха такива изкривявания на живота. ... Исках да направя луди, нереални неща от комикси за нещо освен за семейство. Никой досега не беше правил шоу за идиот. Реших да бъда първият. ”

Оказа се тежка продажба. Ръководителите на мрежата на ABC казаха, че това е „неамериканско“, като услужливо предлага „мило куче, което да даде повече сърце на шоуто“. И защо да не включим майката на Максуел Смарт, попитаха те? „Искаха да пуснат хартия за печат в шоуто“, спомня си Брукс. „Макс трябваше да се прибере при майка си и да обясни всичко. Мразя майките в шоута. Макс няма майка. Той никога не го е имал. '

След като получи зелена светлина, Вземете Smart имаше огромно влияние върху комедията през следващите години. Шоуто, което дебютира през 1965 г. и продължи до 1970 г., ще бъде запомнено завинаги с приспособленията си, подобни на Бонд (телефонът за обувки!) И долните крилати фрази („Бихте ли повярвали ...!“), Доставени в характерната носна насмешка на Smart.

Налично за поточно предаване на Amazon Prime и Vudu

10 Семейство Адамс

Семейство Адамс

MGM Телевизия

Този вкусно усукан фарс се основава на продължителна поредица от единични панели Нюйоркчанин карикатури от Чарлз Адамс датира от 1937 г. Поредицата ABC, със своя заразен клавесин и тематична песен, щракаща с пръсти, премиера през 1964 г. в черно и бяло, с участието на Джон Астин и Каролин Джоунс като Гомес и Мортисия Адамс. Други герои са техните деца, Сряда и чичо Фестър на Пъгсли и иконома на Баба, октоподът на домашните любимци на Лърч и Пъгсли, Аристотел. Завършването на актьорския състав е Thing, безплътна ръка, която живее в малка дървена кутия. и камеи от роднини, включително по-голямата сестра на братовчед Ит Мортисия, Офелия (също изобразена от Джоунс) и майката на Мортисия, баба Фръмп, изиграна от не кой да е, а от Злата вещица на Запада, Маргарет Хамилтън .

Ексцентричното, готическо семейство е настроено на сблъсък с всеки, с когото е в контакт. Без съмнение те са озадачени от ужасените реакции на собствения им добродушен начин, тъй като живеят под илюзията, че са типично привилегировано семейство. Посетителите на имението на Адамс непременно получават необратима травма. Иновативната серия, достоен за склонност екземпляр от процъфтяващото творчество, определило голяма част от Телевизия от 60-те години , излъчвано само два сезона, започвайки през 1964 г. Сладко и дребно, продължаващото влияние на шоуто опровергава кратката му продължителност. А за повече телевизионни препоръки вижте Това са най-добрите предавания на Amazon Prime за поточно предаване, докато сте в карантина .

Налично за поточно предаване на Amazon Prime и Vudu

единадесет Подобрение на дома

Тим Алън и Ричард Карн за подобряване на дома

Телевизия Buena Vista / Touchstone TV САЩ Телевизия

ДА СЕ джагърнаут от 90-те , Подобрение на дома беше едно от най-обичаните и награждавани шоута от своето поколение. Роден от На Тим Алън рутината на комедийния клуб, сериалът се фокусира върху дискомболирания мач на Алън на майстор Тим Тейлър. Той е водещ на шоуто за поправяне Време на инструмента, който започва всеки епизод с домашно видео на Тим и неговия помощник „Направи си сам“ Ал Борланд ( Ричард Карн ). Алън е особено вещ във физическата комедия и гледайки как Човекът с инструменти зрелищно подминава каквото и да е свързано с инструмента начинание, което се опитва, е класически шамар.

Централният разказ на Подобрение на дома разчита силно на изпитани във времето конфликти между половете. И въпреки сексистките тропи (съпругата на Тим, Джил, иска романтична вечеря, той по-скоро би гледал спортове), пъргавата, сребърна персона на Алън се свързва с мъже, които се идентифицират с него, и със съпруги, които разпознават собствените си съпрузи в него. Съпрузите им също вероятно прибират фланелените си ризи в дънките на баща си. Те мрънкат. Скарят. Те използват електрически инструменти. Знаете ли, момчета. (Забавен факт: Ашли Джъд беше Първият избор на Алън за ролята на Лиза, момиче от инструмента на Тим в началните видеоклипове. Той се спря на неизвестен тогава, Памела Андерсън , който участва в епизодичната роля през първите два сезона преди това Baywatch я грабна.)

Налично за поточно предаване на Amazon Prime и Vudu

12 Семейни въпроси

семейни въпроси

Warner Bros. Вътрешна телевизионна дистрибуция

Отделено от Напълно непознати през 1989 г., Семейни въпроси първоначално се фокусира върху домашния живот на афро-американско семейство от средната класа, Уинслоус от Чикаго. Нещата се преустановяват, когато изперкало съседско хлапе на име Стив Уркел ( Jaleel White ) се появява. Замислен като еднократен герой, странният Уркел - нечестиво умен, но без връзка със социалните норми - се превърна в сърцето на шоуто. Стив обича да танцува полка и да свири на акордеон и има способност да се появява необявен в дома на Уинслоу точно в грешния момент.

Въпреки най-добрите намерения на Стив, усилията му винаги се взривяват и нанасят хаос на нищо неподозиращия Уинслоу. Но в крайна сметка няма значение, че Уркел им изнервя нервите - Уинслоу оценяват добрите му мотиви и състраданието му. Семейни въпроси е пълен със забавни късчета и прозрения по морални въпроси, включващи семейство, приятели и приятели, които стават семейство. Програмата се излъчва от 1989 до 1998 с 215 епизода, което я прави една от най-дълго действащите американски ситкоми с преобладаващо афро-американски актьорски състав . Дори повече от 30 години по-късно, това дава възможност за непреходно семейно гледане.

Налично за поточно предаване в Hulu и YouTube TV

13 Шоуто на Анди Грифит

Анди Грифит и Дон Възли в шоуто на Анди Грифит

Телевизионно разпространение на CBS

Би било невъзможно да се създаде шоу като Анди Грифит днес - такъв, базиран в сънлив, митичен град, където не се случва нищо особено, където центърът на действието е в бръснарницата и където прясно изпеченият ябълков пай на леля Би е най-високата точка на деня. Шокиращият, праволинеен водещ герой на правоприлагащите органи не събира топлина, нито е способен на лоша преценка или изобщо да загуби хладнокръвие. Той съществува само за да се намеси при необходимост за разрешаване на дребни схватки сред любезни жители на града, подпомогнати от неговия тромав, щастлив помощник ( Дон Нотс ). Кой би гледал такова предаване? Очевидно милиони биха, дори 52 години след последния си епизод, излъчен през 1968 г.

Шоуто на Анди Грифит представлява митичната Америка, за която всеки иска да вярва, че съществува - или поне веднъж е съществувал. Топлината и финият хумор на шоуто се свързват със зрителите от самото начало, оставайки в топ 10 на най-гледаните сериали през целия му осемгодишен цикъл. Героите се чувстваха като семейство - семейството, което си пожелахме. Извивки на парцела бяха относително незначителни, никога големи изненади - просто надеждно успокояващи като висока чаша лимонада в горещия летен ден в Северна Каролина. Защото в митичната Mayberry никога не е валяло сняг. И лоши неща никога не са се случвали.

Налично за поточно предаване в Tubi и Netflix

неща, които да кажете на момичето си
Популярни Публикации