10 неща, които ще разберете само ако сте осиновени

Моят девиз винаги е: „Питай ме каквото и да е, ще ти кажа“ - всичко, с изключение на факта, че съм осиновена. Не че го крия, просто това твърдение идва с много въпроси, като „Срещали ли сте някога истинските си родители?“ или най-страховитото от всички: „Ами ако излизате с брат си, без да знаете?“ На някои от въпросите не искам да отговарям, а когато става въпрос за други, нямам отговорите.Истината е, че почти нищо не знам за осиновяването. Знам, че прекарах първите шест месеца от живота си в приемно семейство в Йонкърс, Ню Йорк, преди родителите ми да ме осиновят. Знам, че родителите ми бяха млади и не бяха женени. Знам, че майка ми е била „учителка“. И най-шокиращото нещо, което знам, е, че при раждането си имах друго име, Катлийн. (Майка ми не споделяше тази информация, докато не навърших 40-те си години след смъртта на баща ми.)

Когато бях дете, подозирах, че нещо е странно, но не научих, че съм осиновен до 12-годишна възраст. Осиновяването в семейството ми беше голяма тайна - и това не е уникално. Въпреки факта, че в САЩ има около 1,5 милиона осиновени деца, според групата с нестопанска цел Мрежа за осиновяване , процесът на осиновяване все още е забулен в одеяло на тайна.Въпреки че сега има опции за отворени осиновявания къде рождени семейства и осиновени семейства споделят информация и снимки, реалността е, че повечето осиновявания са стерилни дела, които се водят в съдебни зали, където документите са запечатани за цяла вечност.Така че разбирам защо хората са естествено любопитни, когато казвам, че съм осиновен. И знам, че всички техни въпроси и коментари (като „Знаех, че сте осиновени - не приличате на майка си“) идват от място на истинска грижа и любопитство. Споделям каквото мога, но като осиновени има някои неща, които бихме искали външни хора да разберат или да бъдат по-чувствителни. И в интерес на споделянето - и в чест на Националния месец на осиновяването - ето 10 неща, с които повечето осиновени могат да се отнасят.1 Гледайки семейството си и не виждайки собственото си лице в нито едно от тях.

млада жена със син

Shutterstock

мечти за смисъла на риболова

Спомняте ли си как гледахте семеен албум и се удивлявахте, че сте имали носа на прабаба си? Какво ще кажете, когато сте били дете и сте чували хората да казват, че баща ви е изглеждал точно като вас, когато е бил на вашата възраст? Израствайки, страната на баща ми от семейството имаше пронизващи очи, сини като здрач на небето и копринено руса коса. Майка ми имаше права черна коса и изсечени черти. С къдравата си червеникавокафява коса, зелените очи и носа на носа си не приличах на никого.

За мен беше пълна загадка защо не приличах дори отдалечено на някой, който расте. Бих се опитал да търся семейни снимки за ухо, вежда, всичко, което приличаше на моето. Един ден намерих снимка на леля, която почина преди да се родя. Там тя - моята леля Фрида - ме гледаше от миналите десетилетия, с къдрава кестенява коса. И накрая, член на семейството, който приличаше на мен! Посочих го на баба ми, която веднага ми каза, че бих обичал Фрида, която похарчи всичките си пари за обувки, дрехи и ... пътувания до салона за къдрене.2 Чудите се дали имате брат, близнак, сестра, но всъщност не искате да знаете понякога.

самотно момче

Shutterstock

Преди години, когато започнах нова работа, колега ме хвърли един поглед и каза: „Ха! Познавам сестра ти! ” Тъй като нямам братя и сестри, казах, че той трябва да се обърка. Той отговори: „Тогава трябва да бъдеш осиновен, защото познавам някой, който е твоят точно близнак.“ Той обясни, че тя е приятелски продавач в магазин, в който той често е ходил и че ако искам да се убедя сам, ще ме заведе там. Никога не съм проследявал - може би се страхувах да разбера, че имам близнак, който работи само на една миля от мен.

колко магазини за сеари са останали

Когато сте осиновени, винаги се чудите дали има някой, който да споделя очите ви. И този човек също ли обича да бяга маратони и да събира чаши от тики? Документалният филм Три идентични непознати проучи историята на трима братя, осиновени в различни семейства, които си приличаха и споделяха едни и същи маниери след срещата като възрастни. Тяхната история, която се фокусира върху същата агенция за осиновяване, през която бях настанен, оживи съвсем реалната възможност да имам братя и сестри някъде. И този служител в магазина можеше да е един от тях, но не казах „да“ на възможността да разбера.

3 Идентифициране с шоуто на Бродуей Ани .

ани мюзикъл

Shutterstock

Телевизията и филмите не винаги са били добри към осиновените и сираците, от това да ги изобразяват като джебчии Оливър на огромно мъжко дете, което работи за Дядо Коледа ( Елф ). Също така не всички сме очарователни и нахакани, като сираците в Мис Ханиган Ани . Има обаче нещо свързано с това как Ани се чуди как биха могли да бъдат родителите й. В песента „Може би“, малкото червенокосо сираче размишлява, „Betcha, те са добри. Защо не трябва да бъдат? Единствената им грешка беше да се откажат от мен. ' Втрисане всеки път.

4 Опитвайки се да разбера защо сте били отхвърлени преди всички онези години.

плачещо дете

Shutterstock

Поставянето на дете за осиновяване трябва да бъде едно от най-изчерпателните решения, които родителят може да вземе. Необходима е невероятна сила за жена, която е носила дете в продължение на девет месеца, за да сложи това бебе в ръцете на някой друг, вероятно само часове след раждането. Да знаеш дълбоко в себе си, че бебето ти има по-голям шанс в този свят с някой друг е напълно безкористно и идва от място на любовта.

И все пак има моменти, когато като осиновено дете се чудите защо сте били отхвърлени от първото си семейство. Понякога, въпреки че мозъкът ти знае, че никога не може да е твоя вина, за една секунда обвиняваш себе си. Като бебе плаках ли твърде много? Бях ли тежест? Разбира се, това е нелогично, но понякога сърцето не вижда логика.

5 Фантазирайте кои са вашите родители (и се надявайте да са известни).

мечтателно дете

Shutterstock

Когато бях малко момиче, открих „Бийтълс“ от колекцията от записи на по-възрастния ми братовчед. Намерих няколко снимки на млад Джон Ленън и стана обсебен от факта, че той може да ми бъде баща. Може би той записваше в Ню Йорк и се срещна с млад учител на гишето за обяд и хвърли шум? В продължение на една солидна година бях убеден, че писането и остроумието ми със сигурност са предадени от тайния ми баща Джон Ленън.

мечта за починала майка

Най-добрата част от осиновяването е, че можете абсолютно да напишете собственото си начало. Тайният принц? Сигурен! Детето на малко градче, което стана водеща дама? Защо не? Това е една от онези книги „направете си приключение“ - и вие ще станете звездата.

6 Не знаете какво да проверите на медицински формуляри, когато става въпрос за семейната ви история.

медицински форми

Shutterstock

Всички сме ходили на лекар и сме получили клипборд, пълен с формуляри за попълване. Общата се състои от малки кутии и списък за пране на възможни болести и заболявания, които протичат във вашето семейство. Като осиновен знам, че осиновеното ми семейство има анамнеза за сърдечни заболявания, но това не ми помага. Да проверя ли всички квадратчета, като приемам, че съм изложен на риск за всичко? Или да проверя нито един? Попитах лекарите си и те нямат изрязан и изсъхнал отговор. Някои осиновявания дават на осиновеното семейство медицинска карта, а други не. И докато генетичните тестове могат да помогнат да се отговорят на някои въпроси, за осиновените тези клипбордове крият свят на мистерия.

7 Нямате снимки от най-ранните си дни.

бебешки снимки

Shutterstock

преследван в сънища

Знаете ли всички онези бебешки снимки, които всички публикуват в Instagram? А онези снимки на малки новородени с изцапани лица, облечени в малки шапки? Когато сте осиновени, нямате нито едно от тях. Моите снимки започват на около шест месеца, заедно с съобщение за раждане, на което има две дати: датата ми на раждане и датата, на която съм доведен у дома.

Разбира се, това също означава, че можете да правите две тържества - с торта - всяка година. Вземете това, деца на раждане!

8 Трябва да задавате въпроси - дори като възрастен - относно вашите „истински“ родители.

Млада двойка говори в ресторант за открит брак.

Shutterstock

Когато казвам на хората, че съм осиновен, обикновено получавам отговор „това е страхотно“. След това има последващ въпрос: „И така, знаете ли кои са вашите истински родители?“ Отговорът не е прост. В повечето случаи осиновяванията са юридически сделки, които включват упълномощаване от съда на запечатване на записи, за да се защити поверителността на рожденото семейство. Законите варират в отделните щати, но към днешна дата само девет щата (Алабама, Аляска, Колорадо, Хавай, Канзас, Мейн, Ню Хемпшир, Род Айлънд и Орегон) имат незапечатани записи за осиновяване, според Благотворителни фондове Pew . Това означава, че осиновените, родени в други щати, ще трябва да наемат адвокат и да поискат съдия да предостави достъп до техните собствени записи. Това е скъпо начинание, което не винаги води до успех.

9 Попълване на регистрите за търсене на родители и деца за осиновяване за някой, който съответства на вашата дата на раждане, пол, място на раждане.

интернет-изследвания

Shutterstock

Има много онлайн регистри, където осиновените, родените родители и роднините могат да отидат да търсят семействата си. Родените родители, например, ще публикуват, че търсят момиченце, родено на 21 декември 1975 г. в Mt. Болница Синай в Ню Йорк с надеждата, че това бебе, което вече е пораснало, също търси в регистъра. Тя варира в различните щати, но Ню Йорк има официален регистър, където, ако и двете страни са се регистрирали, щатът ще споделя информация. Това е малко игла в ситуация на купа сено и работи само ако и двете страни се съгласят.

10 Осъзнавайки, че семейството, което създавате, може да бъде също толкова прекрасно, колкото и семейството, в което сте родени.

прегърнато семейство

Shutterstock

Има стара поговорка, че осиновените деца са специални, защото са били такива търси се . И това е вярно. Майка ми имаше около дузина спонтанни аборти, преди да потърси осиновяване. Това беше преди in vitro и сурогатното майчинство бяха жизнеспособни възможности. За да финансират осиновяването - което беше преди около 10 000 долара преди десетилетия - те взеха пари назаем от роднини и все пак трябваше да подадат молба за фалит година по-късно, когато юрисконсултските такси се оказаха твърде голяма тежест.

Родителите ми ме искаха и ме обичаха и ме защитаваха така яростно, както всички родители някога са обичали и защитавали детето си. Моето „истинско“ семейство е това, в което бях осиновена. Разбира се, не споделям ДНК на тези хора, но какво означава това? Ако не бях осиновен в това семейство, никога не бих накарал дядо ми да ме заведе на първото ми пътуване с влакче в увеселителен парк. Никога не бих получил дълбоката си любов към четенето и писането от баба си. И никога не бих отишъл на остров Елис, за да потърся прадядо си, който на 31 години докара младото си семейство в Ню Йорк от Полша, за да започне нов живот. В известен смисъл моята история е подобна на неговата - аз също поех на пътешествие, за да започна нов живот. И се оказа удивително приключение.

Популярни Публикации