10 неща, които трябва да знаете, преди да осиновите куче подслон

Според ASPCA, всяка година 3,3 милиона кучета влизат в приют за животни. Ако сте човек с меко място за кучета (и наистина защо не бихте?), Идеята за кучета, затворени в клетки в някой приют, вероятно ви дърпа доста силно в сърцето.

Но има и добри новини: Има неща, които всеки любител на животните може да направи, за да се справи с този проблем, като напъване и кастрация на собствените си домашни любимци, но очевидно големият е лично спасяване на куче-приют. За съжаление кучетата за подслон могат да представляват някои уникални предизвикателства за собствениците, затова говорихме с някои експерти за това какво хората трябва да знаят, преди да започнат процес на спасяване на куче.

1 Всеки приют за домашни любимци е уникален

Куче подслон,

Подобно на хората или снежинките, няма две еднакви приюти животни. „Всички кучета са индивиди и всяко съоръжение, от което бихте взели куче, е различно“, казва Кени Ламберти, вицепрезидент на Companion Animals в Хуманното общество на САЩ . И Майк Кавиани, директор на животоспасяващите операции за Остин Домашни любимци , казва, 'Всяко куче може да има произволен брой индивидуални предизвикателства, така че ключът е там, където и да вземете кучето си, искате да проведете този разговор за това какво да очаквате от вашето куче.' Въпреки това можете да добиете добра представа за това какъв може да бъде вашият потенциален домашен любимец, защото ...2 Приютените животни са внимателно проверени

Куче подслон,

ShutterstockДокато някои може да са загрижени за поведенческите проблеми при домашни любимци в приюта, „по-голямата част от кучетата, които биха дошли от приют, се оценяват за поведение и здраве“, казва Ламберти. Освен това, тъй като приютите обикновено предлагат бъдещи доклади за поведението на своите животни, Ламберти вярва, че собствениците могат по-добре да предскажат поведението на спасително куче, отколкото куче от някои животновъди. И като говорим за кучета: не забравяйте, че задълбоченият процес на проверка е само още една причина Защо президентът Тръмп има нужда от куче .3 Очаквайте да видите много Pit Bulls

Куче подслон, питбул

Shutterstock

Според данни за Petfinder , Pit Bull Terriers са най-често срещаните породи кучета, срещани в приютите. Това може да се дължи на факта, че Pit Bulls често се стереотипизират като агресивни или опасни - необосновано безпокойство едно проучване установи, че Pit Bulls са по-малко агресивни от Chihuahas. Според Обществото за животни на най-добрите приятели: „Агресията не е характеристика на породата или личностна черта и не е специфична за нито една порода кучета“. За съжаление това не спря питбулите да бъдат една от основните цели на специфично за породите законодателство , an неефективно опит за намаляване на ухапванията от кучета.

4 Повечето домашни любимци не се озовават в приютите, защото са лоши

Куче подслон,

„Поведението понякога е причина, но не е най-добрата“, казва Ламберти. Вместо това основната причина хората да предадат животните си се дължат на жилищни проблеми, като например да се преместят в сграда, която не допуска домашни любимци, или има ограничения за определени породи, или са принудени да се преместят поради трудови проблеми. Кавиани повтаря това чувство, казвайки: „Това е малък процент [от кучета за приют], които се връщат за проблеми с поведението.5 Те се нуждаят от време за настройка

Куче подслон, тревожно куче

Shutterstock

Пренасянето на всяко куче, но особено на приют в нова среда, в нова среда може да бъде малко шок за кучето в началото. В резултат на това те могат първоначално да изглеждат твърде срамежливи или притеснени в новата си обстановка. „Кучета, те са като хората, те се приспособяват да се променят по различни начини. Много кучета, може да се нуждаят от малко време, за да се улеснят “, казва Кавиани.

6 Избягвайте „Trigger-stacking“

Куче подслон, уплашено куче

Задействанията са всичко, което може да предизвика тревожност на кучето и затова Кавиани казва, че те винаги стресират хората да не „задействат стека“ или да поставят кучето в някакви ситуации, предизвикващи безпокойство, освен да живеят в нов дом с ново семейство . Кавиани казва: „Мисля, че много хора, които прибират ново куче, са толкова въодушевени да имат ново куче и очакват с нетърпение всичко, което могат да направят с новото си куче.“ Често срещани задействащи дейности, които трябва да се избягват с ново куче, са организирането на парти и поканяването на много непознати или завеждането на кучето в кучешки парк или на грумери.

7 Разделителната тревожност е често срещана

Куче подслон, тъжно куче

Въпреки че не е изключително за подслон на кучета, Кавиани казва: 'Тревогата при раздяла може да бъде едно от най-често срещаните поведенчески предизвикателства при спасителните кучета, поради това, което е довело до тяхното пренасочване.' Така че собствениците трябва да предприемат стъпки, за да покажат кучетата, както казва Кавиани: „Може да сте били изоставени в предишен живот, може да сте загубили предишния си дом, но няма да загубите нашия дом“.

Някои от стъпките, които Кавиани препоръчва да предприемете, са да оставите музика включена, да дадете на кучето пъзел играчка, пълна с храна, за да бъдете щастливи и заети, докато са сами, и „бавно / усърдно да работите до колко време кучето остава само за да ги облекчиш за по-дълги и по-дълги периоди от време сам и да им покажеш, че се прибираш всеки път и да им показваш, че се прибираш всеки път.

8 Не давайте свободни кучета на приюта

Куче подслон, куче, което прави бъркотия

Някои приюти кучета може да са били технически обучени в дома от предишните си собственици, но Кавиани заявява, „[това] не означава, че разбират правилата на дома ви“. Затова е най-добре да обучите новото си спасяване или да ги ограничите само до една част от дома си. Кавиани отбелязва: 'Много по-лесно е да ограничиш свободата в началото и да позволиш на печелещата свобода.'

9 Приютени домашни любимци могат да бъдат добри за деца

Приют куче, приют куче деца

Shutterstock

Макар и не без внимателно планиране, „Винаги препоръчваме на семействата с деца да доведат децата в приюта и да улеснят срещите и поздравите с децата и кучетата“, казва Кавиани. Той също така подчертава, че децата никога не трябва да бъдат оставяни без надзор с ново куче-приют, тъй като децата не винаги могат да разпознаят кога кучето иска да бъде оставено само и това е една от основните причини за ухапвания от кучета.

10 Ще бъдеш герой

Куче подслон,

Всеки, който е бил в приют за животни и е виждал тези кучета да ви гледат от клетките си, може да ви каже, че е невероятно състрадание да вземете бездомно самотно животно и да им подарите щастлив дом.

Популярни Публикации