10-те най-добри мултивитамини за мъже, според лекарите

Без значение как здрави вие сте, вероятно е в един или друг момент да се борите с недостиг на витамини или хранителни вещества. И докато много от нас се стремят да получат своето необходимите витамини и хранителни вещества от цели храни, може да бъде сложно. Всъщност едно проучване от 2017 г., публикувано в списанието Хранителни вещества установи, че 23 процента, 6,3 процента и 1,7 процента от американците са изложени на риск от анемия или дефицит на един, два или три до пет витамина, съответно.За щастие има просто решение. „Персонализираният мултивитамин е ефективен начин да получите специфичните хранителни вещества, от които се нуждаете, на подходящите нива“, обяснява Ариел Левитан, 1500 г. , съосновател на Вие Витамин . Левитан отбелязва, че проучванията показват, че хората, които приемат мултивитамини, имат много ползи за здравето, включително по-ниски нива на сърдечни заболявания.

песни на лятото по година

Мултивитамините могат да се справят и с други проблеми, свързани с недостига на витамини, включително изтъняване на косата, мигрена и ниска енергия , както и замяна на необходимите хранителни вещества, необходими за укрепване на костите и повишаване на мускулния тонус. Въпреки това, мъжете и жените имат различни хранителни нужди, така че изборът на специфичен за пола мултивитамин е чудесна идея. За да ви помогнем да намерите най-добрия за вашите нужди, ние събрахме най-добрите мултивитамини за мъже.Най-добрият мултивитамин за мъже над 40: Чисти капсули, Мъжки хранителни вещества

чисти капсули, най-добрият мултивитамин за мъже

$ 54 купи сега amazon.com„Отличен избор за мъже на възраст над 40 години, особено тези с фамилна анамнеза за рак на простатата или сърдечни заболявания“, обяснява Елрой Войдани , MD, IFMCP. Този мултивитамин включва смес от основни витамини, включително A, D, E, K и метилирани витамини от група В, както и палмето, ликопен и екстракт от зелен чай в подкрепа на здравето на простатата.„[Витаминът] включва също силна смес от растителни антиоксиданти от нар, екстракт от гроздови семки и червено вино в подкрепа на здравословното стареене и здравето на сърцето“, добавя той. Мака и астрагал се добавят за повишаване на енергията и имунната функция, а лутеинът и зеаксантинът поддържат здравето на очите.

Най-добрият мултивитамин за мъже над 50 години: Metagenics PhytoMulti

phytomulti, най-добрият мултивитамин за мъже

$ 46 купи сега amazon.com

„Този ​​мултивитамин включва отлична комбинация от типичните съставки, които търсим в един мултивитамин: метилиран витамин B, витамини A, D, E, K и микроелементи, но добавя няколко неща, които помагат на мъжете да се борят с ежедневните стресове на съвременния живот, - обяснява д-р Войдани.Най-забележителното е, че има голям брой концентрирани фитонутриенти - неща като боровинка, кресон и екстракт от зелен чай - които допринасят за усилията против стареене и дългосрочното клетъчно здраве, което го прави идеалният мултивитамин за мъже над 50. Единственият недостатък? Хапчетата са големи и трябва да приемате по две от тях на ден, което за някои може да стане досадно.

Най-добрият мултивитамин за активни мъже: Pure Encapsulations Athletic Nutrients

чисти капсулирани атлетични хранителни вещества, най-добрият мултивитамин за мъже

$ 59 купи сега на pureformulas.com

„Това е моят мултивитамин за моите пациенти със спортисти или фитнес плъхове“, обяснява д-р Войдани. Освен стандартните съставки в един мултивитамин, този включва креатин и CoQ10 за подпомагане на мускулната издръжливост, карнозин и алфа-липоева киселина (ALA) за подпомагане на мускулната функция и възстановяване и силна комбинация от минерали за поддържане на силата на сухожилията и сухожилията.

Най-добрият естествен мултивитамин за мъже: Витаминният код на Garden of Life за мъже

витамин код мъже, най-добрият мултивитамин за мъже

$ 26 купи сега amazon.com

Ако искате всичките ви витамини и минерали да се получават от храната, тогава трябва да опитате суровата витаминна добавка от Garden of Life. „Има някои данни, които предполагат, че синтетичните витамини може да са по-ниски от техните аналози на хранителна основа“, казва Майк Русел, д-р , съоснователят на Neutein . „Някои хора обичат да получават витамини и минерали от храната от лични предпочитания. Ако това сте вие, това е вашият отговор. ' Също така съдържа храносмилателни ензими и антиоксиданти, които имат за цел да оптимизират здравето на черния дроб.

Най-добрият персонализиран мултивитамин за мъже: Active Essential Xymogen

най-добрата кожа

Този продукт може да бъде закупен само от регистриран специалист по ксимоген

Според д-р Войдани това е чудесен продукт за мъже, които търсят по-изчерпателен отговор, отколкото може да бъде предоставен от един мултивитамин. „Тази опция е дневен пакет, който включва мощен мултивитамин, заедно с ежедневно риболово масло с висока чистота за поддържане на здравето на мозъка и сърцето и капсула, съдържаща Oraxinol, патентована смес от концентрирани растителни антиоксиданти - еквивалентно на консумация до четири и половин порции плодове и зеленчуци - обяснява той.

Най-добрият мултивитамин за здравето на сърцето: Чисти капсули O.N.E Мултивитамини

чисти капсули един мултивитамин, най-добрият мултивитамин за мъже

$ 34 купи сега amazon.com

Този мултивитамин съдържа подходящите дози от типичните витамини, от които се нуждаем, плюс някои екстри, като CoQ10, което е особено важно за мъже, които са имали анамнеза за употребата на статини, тъй като този основен коензим може да се изчерпи, казва д-р Войдани. „Чистият също така съдържа лутеин, ликопен и зеаксантин, които [е установено, че] помагат в борбата с дегенерацията на макулата“, добавя той. Както подсказва името, трябва да приемате само една от тези капсули на ден. Допълнителен бонус? Pure Encapsulations свежда до минимум използването на пълнители и никога не използва изкуствени съставки.

Best men's daily vitamin: USP Labs Vitamer Pro

vitamerpro, най-добрият мултивитамин за мъже$ 25 купи сега usplabsdirect.com

Д-р Русел препоръчва тази специалност мултивитамини за мъже. „Не съдържа прекомерни количества хранителни вещества, но включва солидни дози цинк, магнезий и витамин D - всички ключови хранителни вещества за момчетата“, обяснява той.

Най-добрият мултивитамин за здравето на червата: Мъжки мултивитамин Rainbow Light за мъже

дъгова светлина, най-добрият мултивитамин за мъже$ 34 купи сега amazon.com

Един от най-популярните мултивитамини на Amazon за мъже, Rainbow Light Men's One е изцяло естествен, без алергени и съдържа добавен ликопен и селен, насочени към подпомагане на здравето на мъжете. „Той също така съдържа пробиотици за поддържане на здравословен храносмилателен тракт“, посочва д-р Русел.

Най-добрият бюджетен мултивитамин за мъже: формула за здраве на мъжете на ден

един на ден, най-добрият мултивитамин за мъже

$ 13 купи сега amazon.com

какво означава, когато сънуваш кученца

Този мултивитамин е перфектен, ако имате бюджет. Д-р Русел го харесва, защото е „супер прост, един таблет на ден мултивитамин, насочен към преодоляване на всеки недостиг на хранителни вещества, който може да срещнете всеки ден“. Ако търсите просто и лесно, този проверява всички полета.

Най-продаваните мултивитамини за мъже: Vitafusion Gummy Vitamins за мъже

vitafusion, най-добрият мултивитамин за мъже

$ 9 купи сега amazon.com

Този бюджетен витамин е постигнал статуса на Amazon's Choice и е най-продаваният мъжки мултивитамин на онлайн търговеца. Снабдени с витамини от група В, както и с витамини А, С, D и Е, плюс антиоксидантните витамини С и Е, те не съдържат изкуствени подсладители, без царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза, без синтетични оцветители, без глутен и без млечни продукти. Допълнителен бонус? Те дори вкусват вкусно.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации